Gaudeamus igitur 2018

Bela pravljica

Križemsvet gredo stopinje,

križemsvet gazi po snegu.

Bogve, kdo je šel pred mano,

bogve, kdo za mano gre.

Vse poti so večno stare,

vse gredo nasproti smrti.

Vsem je na začetku rojstvo,

vsak korak je večno nov.

Križemsvet gredo stopinje,

križemsvet gazi po snegu.

Ena izmed njih je moja,

nanjo pada, pada sneg.

 

V petek, 2. 2. 2018, ko so se dijaki zaključnega letnika Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo pripravljali na najlepši del zaključnega letnika – maturantski ples,  je naravo prekrila bela snežna odeja. Maturantski ples je na nek način vrhunec nekega obdobja odraščanja, hkrati pa nov začetek, ko dijaki, po uspešno opravljeni poklicni maturi oz. zaključnem izpitu, začrtajo svojo nadaljnjo življenjsko pot. Vsak od njih bo na snežni odeji prehodil svojo edinstveno pot.

Ko so se v petek prižgali žarometi, so dijakinje in dijaki zažareli v vsej svoji mladostni energiji in ob prvih zvokih glasbe so se suvereno podali na plesišče.

V imenu dijakov je spregovorila Ana Vencelj, dijakinja K4A, ki je izrekla besede zahvale vsem, ki so tako ali drugače pustili pečat nanje v minulih 4 oz. 3 letih. Svojim prijateljem oz. dijakom pa je zaželela, da v življenju nikoli ne obupajo nad svojimi sanjami in da najdejo strast  v življenju, ki jih bo motivirala in jim pomagala uresničevati sanje.

Tudi ravnatelj se je poslovil od generacije, ki je bila v marsičem drugačna, zanimiva, predvsem pa svojstvena. Zaželel jim je uspešno opravljeno poklicno maturo oz. zaključni izpit, ki naj jim bo vstopnica, ki jih bo vodila k uspehu in osebnemu zadovoljstvu tudi v prihodnje.

Po uradnem delu je na plesišče vse goste zvabila skupina Unikat, za posebno glasbeno doživetje pa je poskrbel šolski bend SŠ KER, v katerem igrajo dijaki SŠ KER, ki medse z veseljem povabijo kakšno dijakinjo z GL, kot so to naredili tudi na maturantskem plesu.

Maturantski ples je uspel, pri organizaciji pa so sodelovali:

  • Matic Holobar (organizator maturantskega plesa),
  • Boštjan, Marjan in Cvetka Špiljar (Plesni val Celje),
  • Ansambel Unikat (glasba),
  • Foto Rojnik (fotografiranje),
  • Sonex studio (snemanje),
  • Metka Jagodič Pogačar (priprava solistov in vseh dijakov za petje maturantske himne ter mentorica šolskega benda SŠ KER),
  • Jožica Škorja (vezno besedilo in povezovanje prireditve),
  • Nace Pogačar, Gašper Rataj, Domen Lipnik, Primož Stražar (solisti pri petju himne),
  • Ana Vencelj (govor v imenu maturantov SŠ KER),
  • šolski bend SŠ KER (Nace Pogačar, Gašper Rataj, Luka Krušič, Sven Senica, Matevž Lesjak, Domen Romih, Kristjan Šoln in gostja Neža Pogačar).

Srečno generacija 2018!

dr. Anita Laznik

Nazaj