INOVATIVNOST IN USTVARJALNOST ZA MLADE

INOVATIVNOST IN USTVARJALNOST ZA MLADE

16., 17. in 18. januar 2019

Izobraževalni  center Štore je v sodelovanju s podjetjem Štore Steel letos že desetič zapovrstjo  za dijake Šolskega centra Celje pripravil tridnevno interaktivno delavnico INOVATIVNOST IN USTVARJALNOST ZA MLADE. Delavnica je za udeležence brezplačna in je prispevek podjetja ŠTORE STEEL k razvoju inovativnosti in kreativnosti med mladimi.

Predstavniki naše šole (SŠ KER) na delavnicah so bili: Urban Mikic iz E4a,Karin Gole iz K4a in Matija Podbreznik iz R4a.

Dijaki so ob zaključku tridnevnega ustvarjanja in druženja v anketi strnili svoje vtise. Največji vtis sta nanje naredila ogled in predstavitev proizvodnje ter mentor dr. Miha Kovačič s svojim širokim znanjem in bogatimi izkušnjami ter pripravljenostjo pomagati v vsakem trenutku. Delavnice in organizacijo so opisali z besedami super, odlično, perfektno, vrhunsko. Srečali so se z zahtevnimi nalogami in kompleksnimi postopki, a so mnoge težave uspeli rešiti ob mentorjevi podpori in dodatni razlagi.  Zapisali so, da je reševanje nalog zahtevalo od njih veliko truda, zbranosti in domišljije, a je bilo vzdušje prijetno, sproščeno in kreativno, delo pa dinamično in zanimivo. Seveda zaradi pomanjkanja časa in znanja niso  uspeli rešiti vseh neznank, a to, kot je ob zaključku povedal njihov mentor, ni bil namen delavnic.  

Pomembno je njihovo spoznanje, da si bodo morali v življenju nabrati še veliko izkušenj in nenehno širiti svoje znanje, pa tudi to, da se strokovnjaki v gospodarstvu srečujejo s problemi, ki zahtevajo več mesecev ali celo več let trdega dela.

 

Organizatorica: Mojca Bučar Trotovšek

Nazaj