Nastop na Evropskem robotskem forumu 2016

Od 21. do 23. marca je v Cankarjevem dvoru v Ljubljani potekal Evropski robotski forum 2016, najbolj vplivno evropsko srečanje raziskovalcev, inženirjev, učiteljev, managerjev in podjetnikov s področja robotike.

20160322_081753_HDR

Letos se nas je zbralo več kot šeststo z namenom navezave stikov, predstavitve dosežkov in  izmenjave izkušenj. V avli so imeli proizvajalci možnost razstaviti svoje izdelke in predstaviti novosti, glavni del dogajanja pa je potekal v kar šestih dvoranah na predstavitvah, delavnicah in projektnih sestankih. Program je bil pester, med drugim smo obdelovali teme kot so robotika v Sloveniji in nekaterih drugih regijah, robotika v izobraževanju, industriji, logistiki in transportu, gradbeništvu, medicini, vesolju, robotika v povezavi z drugimi znanostmi, npr. načini programiranja, umetno inteligenco, računalniškim vidom, kognitivno znanostjo, pa možnosti financiranja raziskav v robotiki, pridobivanja evropskih sredstev ter mnoge druge. Vsi, ki vas to zanima, si lahko podrobnejše predstavitve preberete v opisu delavnic.

20160322_092408[1]

V okviru delavnice Robotics in education sem sodeloval tudi sam s prispevkom Boosting student motivation by programming Nao. Predstavil sem nekatere od možnosti, kako pri pouku uporabiti humanoidnega robota Nao z namenom dvigniti motivacijo pri dijakih, in sicer tako pri strokovnih kot pri splošnih predmetih. Nekatere od njih smo že ali pa bi jih lahko (in jih, upajmo, čim prej bomo) uporabili tudi na naši šoli. Na prireditvi me je seveda spremljal naš Nao, ki je bil tudi sam zelo motiviran, da pokaže, kaj zmore in kako nam lahko popestri pouk.

 

mag. Boštjan Resinovič

Nazaj