Obisk Hiše EU in predsedniške palače

V četrtek, 1. 2. 2018, smo dijaki in mentorici Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, ki sodelujejo v projektu Šola ambasadorka evropskega parlamenta, obiskali predsedniško palačo in Hišo EU. Na ekskurziji so se nam pridružili tudi dijaki Gimnazije Lava in Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, tako da smo v duhu povezovanja in združevanja utrjevali tudi  povezanost dijakov na Šolskem centru Celje.

Obisk smo pričeli z ogledom predsedniške palače, kjer smo veliko izvedeli o protokolu in delu predsednika. Nato smo se udeležili pogovora na temo poklicev prihodnosti, ki ga je gostil predsednik republike Borut Pahor v okviru 3. kariernega dne, ki ga pripravlja Zavod Nefiks. Predstavili so se nam zanimivi gostje in nam predstavili poklice, ki jih opravljajo in nas navdušili s svojo karizmo in življenjskimi zgodbami. Dijake je s svojo zanimivo življenjsko zgodbo najbolj navdušil Matic Vizjak.

V drugem delu ekskurzije smo obiskali Hišo EU. Dijaki so s pomočjo interaktivne predstavitve Doživi Evropo  spoznali delo evropskih institucij, organov EU in izvedeli, kako EU vpliva na njihovo vsakdanje življenje. 

 Domov smo se vračali polni novih vtisov ter uporabnih in koristnih informacij za nadaljnje ustvarjanje in kreiranje samostojne kariere.

Organizatorica strokovne ekskurzije: Jadranka Seles

Nekaj utrinkov:

 

Nazaj