24. DRŽAVNO TEKMOVANJE IN SREČANJE KEMIJSKIH TEHNIKOV

V četrtek, 28. 3. 2019, je na Šolskem centru Novo mesto potekalo 24. državno tekmovanje kemijskih tehnikov.   Udeležilo se ga je 15 dijakov iz vseh petih slovenskih šol, ki izobražujejo za poklic kemijskega tehnika.

Našo šolo so zastopali: Tjaša Likeb, K4a, ter Jonatan Jurkovnik in Jošt Vodušek, oba K2a, pod mentorstvom Irene Drofenik. Kot ocenjevalka se je tekmovanja udeležila tudi Mojca Drofenik Čerček.

Tekmovalci  so pri praktičnem delu  izvedli volumetrično analizo aspirina. Ocenjevalci smo ocenjevali delo v laboratoriju, pisno poročilo o delu in pravilnost rezultata. Tekmovalci so bili zelo izenačeni. Prvo mesto je zasedel dijak Mihael Jus iz Ruš, drugo mesto dijakinja Karin Boltes iz Novega mesta in tretje mesto dijak Vanja Lorenčič iz Ljubljane. Ostali tekmovalci so dobili pohvale za sodelovanje na tekmovanju.

Dijaki K2a z razredničarko Martino Omerzel pa so se udeležili srečanja kemijskih tehnikov, kjer so se družili z dijaki drugih šol. Ogledali so si Novo mesto, se pomerili v zabavnih športnih igrah in športno navijali.             

Utrinki: 

                                                                                

Irena Drofenik

Nazaj