Dijaki kot pobiralci žogic pomagali organizatorjem svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide

Celje je letos od 17. do 20. oktobra gostilo svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide. Na tekmovanju, ki sta ga organizirali Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite in Namiznoteniška zveza Slovenije, je nastopilo 325 najboljših igralk in igralcev iz 54 držav.

Vabilu organizatorjev, da bi kot pobiralci žogic sodelovali na tem zanimivem športnem dogodku, so se velikodušno odzvali tudi dijaki naše šole.

V soboto, 20. 10., je 12 dijakov predstavnikov dijaške skupnosti SŠ KER, ki sta jih spremljala profesorja Boštjan Lubej in Marko Vrečko, v Dvorani Zlatorog pobiralo žogice. Dijaki so bili kar malo pretreseni, ko so na enem mestu videli toliko invalidnih ljudi, invalide na vozičkih, s protezami na nogah in rokah, z »nepravilno« raščenimi nogami in rokami … A so bili navdušeni nad športniki invalidi, ko so videli, kaj zmorejo, vsak s svojo hibo, a z močno voljo. Ti športniki so večinoma postali invalidi po raznih nesrečah in v namiznem tenisu so našli nov izziv, novo možnost za samopotrditev. To so ljudje res z močno voljo in so pravi borci, od katerih so se lahko marsikaj naučili tudi dijaki, ki so občudovali predanost športnikov invalidov, njihovo požrtvovalnost in voljo do premagovanja različnih ovir. Ob tem so spoznali, da so ovire zgolj v naših glavah, da je pravzaprav vse mogoče, če je le volja. Organizatorji so dijake za njihovo prostovoljno delo nagradili s kartami za kopanje v Thermani Laško in praktičnimi nagradami, jih pogostili z večerjo, jim podarili majico z logotipom svetovnega prvenstva, ki jih bo spominjala na ta zanimiv športni dogodek, ki se je zgodil v Celju. To je bilo tudi nasploh prvo namiznoteniško člansko svetovno prvenstvo v Sloveniji po letu 1965; takrat je tekmovanje najvišje tekmovalne ravni Spent, kot so s kratico poimenovali prvenstvo, namreč gostila Ljubljana.

Na svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu za športnike invalide so sodelovale vse šole Šolskega centra Celje, za koordinacijo sodelovanja dijakov posameznih šol pri tem športnem dogodku pa je bila zadolžena Nina Markovič Korent.

Mentorji dijakom ostalih šol Šolskega centra Celje:

Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije: Klemen Zidanšek;

Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko: Miha Cafuta;

Gimnazija Lava: Sava Malenšek;

Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo: Boštjan Lubej in Marko Vrečko.

Nekaj utrinkov:

 

Boštjan Lubej

Nazaj