Dnevi avtomatike in turnir Lego Masters

V sredo, 16. 3. 2016, je bil na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani turnir Lego Masters, na katerem so se poleg študentov med seboj pomerili tudi dijaki iz vse Slovenije. Glavni cilj turnirja je navdušiti dijake in študente za svet robotike, avtomatike in tehnike, kar pa jim očitno odlično uspeva, saj se je turnirja udeležilo kar 20 dijaških ekip iz vse Slovenije. Zanimanje za to področje je veliko, saj ponuja tudi dobre zaposlitvene možnosti.

Naloga dijakov je bila, da so zgradili robota in zanj napisali program, ki je robotu omogočal prepeljati barvne objekte iz ene strani poligona in jih kar najhitreje sortirati v ustrezne zbiralnike na drugi strani poligona. Iz Šolskega centra Celje se je tekmovanja udeležilo devet ekip. Tri ekipe so bile iz Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, pet ekip je bilo iz Gimnazije Lava in ena ekipa iz Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije.

V akciji

V letošnjem letu so dijaki naše šole še izboljšali lanskoletni rezultat, saj se je ekipa Kakao uvrstila na odlično drugo mesto ter osvojila srebrno medaljo. Premoč so morali priznati le ekipi iz Nove Gorice. Preostali dve ekipi sta se uvrstili v zlato sredino. Člana ekipe TaLevi sta imela v izločilnih bojih veliko smole, saj sta skoraj celo tekmo vodila, potem pa se tik pred ciljem zapletla v oviro in v cilju le za dobro sekundo zaostala za ekipo, ki je na koncu osvojila četrto mesto, sama pa sta pristala na devetem mestu. Dobro pa so se odrezali tudi fantje iz ekipe RoboX, ki bodo imeli še največ možnosti za izboljšanje rezultatov v prihodnosti, saj sta kar dva člana ekipe dijaka 1. letnika. Več o samem tekmovanju in rezultatih pa si lahko preberete na spletni strani: http://lego-masters.si/

srebrna medalja

Vsem udeležencem turnirja čestitamo, naši fantje pa so že obljubili, da gredo naslednje leto v Ljubljano po pokal za zmagovalca.

Ekipe Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ter njihovi člani:

  • Kakao (Domen Lipnik iz E2a, Matej Žaberl iz E2a) –2.  mesto
  • TaLevi (Gašper Pevec iz E3b, Ambrož Romih iz E3a) – 9.  mesto
  • RoboX (Amadej Kladnik iz R2a, Gašper Gril iz E1b, Domen Romih iz E1b) –11.  mesto

 

Ekipa Kakao

Kakao

Ekipa TaLevi

Ta Levi

Ekipa RoboX

RoboX

 

Mentor: Andrej Grilc

Nazaj