Maturantska ekskurzija dijakov E4a in E4b v Črno goro

Dijaki E4A in E4B s spremljevalcema profesorjema Stanetom Ravnakom in Andrejem Grilcem smo se zadnji dan avgusta odpravili na petdnevni maturantski izlet v Črno goro. Pridružili  so se nam tudi trije dijaki oddelka R4A. Na pot smo se odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Spotoma smo se ustavili v Dubrovniku, se sprehodili po Stradunu in občudovali eno najlepših mest na Jadranu.

DSC_0167

 

Nato smo nadaljevali pot proti Budvi, kamor smo prispeli v poznih popoldanskih urah.

Budva

Nastanili smo se v vili Dubrovka, zvečer pa  imeli prvo zabavo. Naslednji dan smo se z ladjico popeljali mimo otoka Sveti Štefan do Havajskega otočka, kjer so animatorji poskrbeli za zabavo in animacijo. Večer oz. bolje rečeno noč smo preživeli v eni od priljubljenih diskotek. Tretji dan se je začel z igrami na plaži, nato pa  smo imeli izlet na plažo Ploče. Zvečer smo se dobili z dijaki Gimnazije Lava ter se zabavali ob malce drugačni modni reviji – med fanti smo namreč izbirali miss kosmatih nog.

plaža3

plaža2

Četrti dan sta nas profesorja »prijazno« vrgla pokonci že ob 8.00, saj nas je čakala mini Montenegro tura. Ogledali smo si mesto Cetinje, ki je nekdaj bila prestolnica Črne Gore. Tam smo obiskali tudi nekdanji dvor kralja Nikolaja Petroviča Njegoša, ki je preurejen v muzej. Sledila je vožnja do narodnega parka in vzpon na vrh gore Lovčen, kjer stoji marmornat mavzolej velikega pesnika Petra Petroviča Njegoša.

 

Z 462 stopnicami sta najhitreje opravila profesor Stane Ravnak in Žan Blatnik, ki je prejel tudi Palmino praktično nagrado. Po tem vzponu se je prav prilegla naslednja postojanka, kjer smo se okrepčali ob pokušini domačega pršuta in sira. Čeprav utrujeni od poti, smo zadnjo noč zopet dali vse od sebe v priljubljeni diskoteki. Zadnji dan po zajtrku pa slovo od Črne Gore.

 

čg 027

Spotoma smo se še ustavili v Splitu, kjer smo se sprehodili po mestu in nabavili še zadnje spominke.

čg 098

V poznih večernih oz. bolje rečeno zgodnjih jutranjih urah smo polni lepih spominov prispeli v Celje.

Nazaj