MLADI TALENTI V CANKARJEVEM DOMU

V soboto, 11. 6. 2016, je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma potekala slovesna razglasitev rezultatov državnih tekmovanj  in srečanj »Zotkini talenti«. Namenjena je bila najboljšim mladim talentom, ki so se s svojim znanjem, sposobnostmi, ustvarjalnostjo in inovativnostjo izkazali na državnih tekmovanjih iz znanja in srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji Zveze za tehnično kulturo (ZOTKS) v šolskem letu 2015/2016, njihovim mentorjem in staršem.

Zotkini talenti 1

Na prireditev so bili povabljeni tudi naši zlati nagrajenci z državnega srečanja mladih raziskovalcev Ana Bombek, Jan Ferčec in Gašper Videtič iz R2a razreda z mentorico Marjeto Koštomaj Gašperšič. Na prireditvi so prejeli zlato priznanje in nagrado za doseženo prvo mesto na državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije v kategoriji ekonomija in turizem.

Zotkini talenti2

Prireditve sta se udeležila tudi Peter Robič iz K4a in njegova mentorica Irena Drofenik. Peter je prejel zlato Preglovo plaketo za doseženo 6. mesto na državnem tekmovanju iz znanja kemije, kar je izjemen uspeh, glede na to, da se tekmovanja lahko udeležijo dijaki iz vseh srednjih šol v Sloveniji.

Na prireditvi sta navzoče med drugimi nagovorila tudi častna pokroviteljica prireditve, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, predsednik upravnega odbora ZOTKS. Med podeljevanjem pa so za popestritev poskrbeli mladi multitalenti, ki so jih izbrali na natečaju.

Zotkini talenti 3

Ani, Janu, Gašperju in Petru za izjemen uspeh čestitamo. Ker pa Peter Robič zaključuje svoje srednješolsko izobraževanje, mu želimo tudi veliko uspeha pri študiju kemije. Za konec pa naj tudi naše dijake spremlja misel dr. Pejovnika, ki jo je namenil mladim talentom: “Hodite po neznanih poteh in pustite sledi!”

 

Marjeta Koštomaj Gašperšič in Irena Drofenik

Nazaj