Mojstri glasbenega ustvarjanja iz nastopa v nastop navdušujejo poslušalce

ERUPTION POSKRBEL ZA LEP SPREJEM GOSTOV S PTUJA

V četrtek, 8. 3. 2018, je na Gimnaziji Lava potekala narodna izmenjava EO. Naš pomlajen šolski bend Eruption je poskrbel za prisrčno dobrodošlico, ko so dijaki L1B gostili dijake Gimnazije Ptuj. Z nekaj skladbami so se predstavili: Tadej Jeršič, Matej Krašek, Lev Podbregar, Pia Drofenik, Neža Pogačar, Sven Senica in Oskar Šonc.

Čestitamo!

  1. FRANKOFONSKI DAN

V četrtek, 22. marca 2018, je v Veliki dvorani Celjskega doma potekal Jubilejni Frankofonski dan.

Gimnzija Lava se je na osrednji prireditvi predstavila z glasbo. Izbrali so Kanadsko pevko Natasho St Pier in njeno skladbo BONNE NOUVELLE, ki jo je zapela Neža Pogačar iz L1A, z njo pa Nace Pogačar, E4B (kitara, spremljevalni vokal), Sven Senica, E3A (klavir), Tadej Jeršič, L3A (bas kitara) in Lev Podbregar, L1A (kahon). Bili so izjemni.

 200 mladih iz 16 slovenskih osnovnih in srednjih šol se je zbralo dopoldne v Celjskem domu na 20. Frankofonskem dnevu. Z dogodkom organizator, republiški zavod za šolstvo, popularizira francoščino, ki postaja vedno bolj priljubljena. Letošnja tema prireditve je bila francoščina na različnih celinah. Osrednja prireditev je prikazala ustvarjalnost mladih, saj so izbrali različne načine, od petja, recitacij do skečev in pravljic.

Mednarodni projekt Better Electro World

 V ponedeljek, 19. marca 2018, so naši glasbeniki v zbornici ŠC Celje z glasbo pozdravili sodelujoče dijake iz Portugalske, Francije, Španije, Poljske in Slovenije, ki so vključeni v Mednarodni projekt Better Electro World, ki je od 19. do 23. marca potekal na ŠC Celje. Neža Pogačar iz L1A je začela s slovensko himno, nato so se ji pridružili še Lev Podbregar in Pia Drofenik iz L1A, Tadej Jeršič iz L3A, Nace Pogačar iz E4B, Gašper Rataj iz R4A, Sven Senica iz E3A in Oskar Šonc iz M1C. Interpretirali so skladbe različnih izvajalcev (Camilla Cabello, Stevie Wonder, Natasha St Pier).

 

            

V petek, 23. marca 2018, pa je na ŠC Celje potekala zaključna prireditev omenjenega projekta s podelitvijo certifikatov, kjer so naši glasbeniki ponovno poželi bučne aplavze za izvedbe kar štirih skladb. Poleg Zdravljice, ki je zazvenela v uvodu, so tujce navdušili s še štirimi skladbami (Amy Winehouse, Charlie Puth, Magnifico, Red Hot Chilli Peppers) in bili nagrajeni z bučnimi aplavzi.

 

Več utrinkov:

 

 

Mentorica Mojstrov glasbenega ustvarjanja na ŠC Celje:

Metka Jagodič Pogačar, profesorica glasbe na ŠCC

Nazaj