Prva LTT-aktivnost v okviru projekta E-WORLD

Med 19. 3. 2018 in 23. 3. 2018 je v Celju na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo potekalo prvo delovno srečanje v okviru projekta E-WORLD.

 

Na srečanju so poleg naših dijakov sodelovali še dijaki iz štirih evropskih držav;  in sicer Francije, Portugalske, Španije in Turčije. Delali so v skupinah, katerih naloga je bila zasnovati mini projekte s področja elektrotehnike. Delo je temeljilo na treh korakih: Učenje – Delo – Poučevanje. Ustvarili so odlične videoposnetke in knjižice, namenjene dijakom, ki se želijo naučiti osnov iz obravnavane tematike mini projektov. Prav tako so izboljšali svoje komunikacijske sposobnosti, saj so se dijaki iz različnih držav sporazumevali v angleškem jeziku. Vsi dijaki so bili aktivno vključeni v projekt, delo pa je potekalo v prijetnem in sproščenem ozračju. Izvedli smo naslednje mini projekte:

  • KNX inteligentne inštalacije – mentorja Matjaž Drame in Marko Vrečko,
  • Elektronika v gospodinjskih aparatih – mentorja Gregor Kramer in Matej Kališek,
  • Kako izdelati elektronsko vezje? – mentor Janko Holobar,
  • Sprememba smeri vrtenja trifaznega asinhronega motorja – mentor Metod Trunkl.

Hvala vsem učiteljem in dijakom, ki so pomagali pri izvedbi projekta, ter ravnatelju Mojmirju Klovarju za podporo. Dijakom, udeležencem mednarodnega projekta, pa želimo vse najboljše ob zaključku projekta ter še veliko uspehov na njihovi poti do izobrazbe.

Poglejte nekaj utrinkov dijakov med delom in ob podelitvi certifikatov o sodelovanju.

Koordinator projekta: Andrej Grilc

Nazaj