Strokovna ekskurzija dijakov E2A in E2B

Strokovna ekskurzija v Kronoterm Termo-tehniko ter ogled AMZS Centra varne vožnje Vransko

 V petek, 6. 5. 2016, so se dijaki 2. letnika elektrotehnike v spremstvu profesorjev v okviru projektnega dela odpravili na strokovno ekskurzijo v podjetje Kronoterm iz Orle vasi. Najprej smo si ogledali film o zgodovini podjetja Termo-tehnika.

 

_MG_7963Nato so nam predstavili princip delovanja toplotnih črpalk in razvojni proces njihovega nastajanja. V dveh ločenih skupinah smo si ogledali tudi proizvodnjo ter spoznali postopek izdelave in testiranja ustreznosti proizvodov.

_MG_7970

Na koncu so nas še prijazno pogostili in že smo se morali odpraviti proti Centru varne vožnje na Vransko.

Tam nas je sprejel eden od inštruktorjev varne vožnje. Z avtobusom smo se popeljali po poligonu, da so nam lažje predstavili dogajanje v Centru varne vožnje. Za dijake je bilo najbolj zanimivo, ko smo se z avtobusom popeljali skozi ovinek z zelo spolzkim cestiščem. Na lastni koži smo lahko občutili, kako je, če v ovinku izgubiš stik s podlago.

_MG_7943

Nato smo odšli v učilnico, kjer smo imeli predavanje o varni vožnji in tečajih varne vožnje, ki jih izvajajo na Vranskem. Verjetno pa so se vseh najbolj dotaknili kratki filmčki, ki so zelo nazorno prikazali, kako se velikokrat neodgovorno obnašamo v prometu in kako grozljive so lahko posledice naših ravnanj.

Andrej Grilc

Nazaj