Strokovna ekskurzija v čokoladnico Zotter

V sredo, 8. 6. 2016, smo se z dijaki K1a, K2a in K3a odpravili na strokovno ekskurzijo  v čokoladnico Zotter v Riegersburg v Avstrijo.

20160608_101033

Tam smo si najprej ogledali kratek video o pridelavi kakava v Indiji in Južni Ameriki – držav, iz katerih podjetje uvaža kakavova zrna. Nato smo odšli na ogled, pri katerem smo spoznali vse postopke izdelave čokolade, od praženja kakava, mletja, mešanja, valjanja, vlivanja, ob tem pa smo lahko okušali vmesne in končne sladke produkte.

Po ogledu smo se podali še na sprehod v bližnji živalski vrt domačih živali, kjer smo doživeli in videli marsikaj manj ali bolj znanega, predvsem pa smo »pokurili« sladko energijo.

Zadovoljni in polni vtisov smo se vrnili domov.      

 Mojca Drofenik Čerček

Nazaj