Page 101 - Letno poročilo 2023/2024
P. 101
CELOLETNO DOGAJANJE
POROČILO O OPRAVLJANJU PUD-A
Tudi to šolsko leto so dijaki opravili praktično usposabljanje pri delodajalcih (PUD). Napotenih je bilo 152
dijakov v 99 različnih podjetjih in zasebnikih. Šest dijakov je opravljalo štirinajstdnevni PUD na Irskem.
Trije elektrotehniki in trije računalniški tehnik. Dva dijaka programa kemijski tehnik sta PUD opravljala v
Splitu. Podjetja in zasebniki, ki so sprejeli največ dijakov:
• ELEKTRO CELJE, podjetje za distribucijo električne energije, d.d.: 11 dijakov
• Elektrosignal elektrotehniško podjetje d.o.o. Celje : 6 dijakov
• HRC informacijski inženiring d.o.o.: 5 dijakov
• KTI, elektronika, d.o.o.: 4 dijake
• SLOVENSKE ŽELEZNICE, d.o.o.: 4 dijake
• VELTRAG, elektroinštalacije, storitve in trgovina, d.o.o.: 4 dijake
V okviru PUD-a smo povabili podjetja, da so se v mesecu januarju udeležili dogodka KariERne poti.
V mesecu maju smo za 4. letnike elektrotehnike organizirali predstavitvi podjetij ELEKTRO CELJE,
podjetje za distribucijo električne energije, d.d. in HERMI, proizvodnja, trgovina, storitve, d.o.o. Podjetji
sta predstavili možnosti zaposlitve, kot tudi možnosti nadaljnjega študija in štipendiranja.
Zahvaljujemo se vsem podjetjem in zasebnikom, ki so bili pripravljeni sprejeti naše dijake na PUD in
sodelovati z našo šolo. Organizatorja PUD-a sva bila Sebastian Klovar in Janko Holobar.
Janko Holobar,
organizator PUD-a
ŠOLSKA PREHRANA
Zdrava, uravnotežena in pestra prehrana ima številne pozitivne učinke na zdravje, izboljša pa tudi
kognitivne zmožnosti in razpoloženje. Še posebej je pomembna v obdobju odraščanja. V šolski kuhinji
je dijakom vsakodnevno na izbiro sedem različnih menijev, tako toplih kot hladnih. Malico pa ustrezno
prilagodijo tudi tistim dijakom, ki imajo medicinsko predpisane diete in to izkažejo z zdravniškim potrdilom.
Na ravni celotnega Šolskega centra Celje smo v mesecu marcu z gospodom direktorjem izvedli sestanek
komisije za prehrano v sestavi organizatorjev šolske prehrane, svetovalnih delavk in predstavnikov
dijakov iz vsake izmed šol Šolskega centra Celje. Prav tako smo ob pomoči razrednikov dijake vse
šolsko leto opozarjali na nujnost pravočasnega odjavljanja obrokov in odgovornega ravnanja s hrano.
V želji po čim večjem zadovoljstvu dijakov s šolsko prehrano smo v času od 15. 4. 2024 do 26. 4. 2024
med dijaki izvedli anketo o zadovoljstvu s šolsko prehrano. Z rezultati ankete smo seznanili ponudnika
šolske prehrane, podjetje Slorest. Anketa je pokazala precejšnjo stopnjo zadovoljstva dijakov s šolsko
prehrano pa tudi predloge za izboljšave.
Istočasno je bila v jedilnici šole na ogled tudi razstava o bontonu pri jedi. Preko razstavljenih plakatov in
zloženk smo prikazali, kako se primerno vesti za mizo in v šolski jedilnici, kako pripraviti pogrinjek in kaj
sporočamo z odloženim priborom.
Marjeta Koštomaj Gašperšič,
organizatorica šolske prehrane
101