Page 101 - Letno poročilo 2023/2024
P. 101

CELOLETNO DOGAJANJE



        POROČILO O OPRAVLJANJU PUD-A

        Tudi to šolsko leto so dijaki  opravili praktično usposabljanje pri delodajalcih (PUD). Napotenih je bilo 152
        dijakov v 99 različnih podjetjih in zasebnikih. Šest dijakov je opravljalo štirinajstdnevni PUD na Irskem.
        Trije elektrotehniki in trije računalniški tehnik. Dva dijaka programa kemijski tehnik sta PUD opravljala v
        Splitu. Podjetja in zasebniki, ki so sprejeli največ dijakov:
        •  ELEKTRO CELJE, podjetje za distribucijo električne energije, d.d.: 11 dijakov
        •  Elektrosignal elektrotehniško podjetje d.o.o. Celje : 6 dijakov
        •  HRC informacijski inženiring d.o.o.: 5 dijakov
        •  KTI, elektronika, d.o.o.: 4 dijake
        •  SLOVENSKE ŽELEZNICE, d.o.o.: 4 dijake
        •  VELTRAG, elektroinštalacije, storitve in trgovina, d.o.o.: 4 dijake

        V okviru PUD-a smo povabili podjetja, da so se v mesecu januarju udeležili dogodka KariERne poti.


        V mesecu maju smo za 4. letnike elektrotehnike organizirali  predstavitvi podjetij ELEKTRO CELJE,
        podjetje za distribucijo električne energije, d.d. in HERMI, proizvodnja, trgovina, storitve, d.o.o. Podjetji
        sta predstavili možnosti zaposlitve, kot tudi možnosti nadaljnjega študija in štipendiranja.

        Zahvaljujemo se vsem podjetjem in zasebnikom, ki so bili pripravljeni sprejeti naše dijake na PUD in
        sodelovati z našo šolo. Organizatorja PUD-a sva bila Sebastian Klovar in Janko Holobar.

                                                                                                 Janko Holobar,
                                                                                              organizator PUD-a


        ŠOLSKA PREHRANA

        Zdrava,  uravnotežena  in  pestra  prehrana  ima  številne  pozitivne  učinke  na  zdravje,  izboljša  pa  tudi
        kognitivne zmožnosti in razpoloženje. Še posebej je pomembna v obdobju odraščanja. V šolski kuhinji
        je dijakom vsakodnevno na izbiro sedem različnih menijev, tako toplih kot hladnih. Malico pa ustrezno
        prilagodijo tudi tistim dijakom, ki imajo medicinsko predpisane diete in to izkažejo z zdravniškim potrdilom.

        Na ravni celotnega Šolskega centra Celje smo v mesecu marcu z gospodom direktorjem izvedli sestanek
        komisije  za  prehrano  v  sestavi  organizatorjev  šolske  prehrane,  svetovalnih  delavk  in  predstavnikov
        dijakov iz vsake izmed šol Šolskega centra Celje. Prav tako smo ob pomoči razrednikov dijake vse
        šolsko leto opozarjali na nujnost pravočasnega odjavljanja obrokov in odgovornega ravnanja s hrano.

        V želji po čim večjem zadovoljstvu dijakov s šolsko prehrano smo v času od 15. 4. 2024 do 26. 4. 2024
        med dijaki izvedli anketo o zadovoljstvu s šolsko prehrano. Z rezultati ankete smo seznanili ponudnika
        šolske prehrane, podjetje Slorest. Anketa je pokazala precejšnjo stopnjo zadovoljstva dijakov s šolsko
        prehrano pa tudi predloge za izboljšave.

        Istočasno je bila v jedilnici šole na ogled tudi razstava o bontonu pri jedi. Preko razstavljenih plakatov in
        zloženk smo prikazali, kako se primerno vesti za mizo in v šolski jedilnici, kako pripraviti pogrinjek in kaj
        sporočamo z odloženim priborom.


                                                                                   Marjeta Koštomaj Gašperšič,
                                                                                 organizatorica šolske prehrane





                                                           101
   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106