Page 32 - SŠ KER - Letno poročilo 22-23
P. 32

Namen je bil spodbujanje inovativnosti med dijaki in vzpostavljanju novih prijateljskih vezi. Udeležilo se
        ga je 109 dijakov iz 15 različnih srednjih šol, zato so jih na začetku razdelili v naključne skupine in pričeli
        s spoznavnimi igrami. Nato je sledilo predavanje o krožnem gospodarstvu, ki temelji na zmanjševanju
        izkoriščanja naravnih virov in se usmerja v ponovno uporabo izdelkov.  Po končanem predavanju so
        dijaki morali rešiti kviz in nato pričeli s skupinskim delom. Podjetniški izziv je bil, kako bi na inovativen
        način električne in elektronske aparate čim daljši čas ohranili v uporabi. Ustanoviti so morali namišljeno
        podjetje, ki bi pomagalo zmanjšati nastanek E-odpadkov.  Ideje so razvijali s pomočjo poslovnega modela
        Canvas. Vsaka skupina je nato predstavila svojo idejo. V dveh minutah so morali prepričati žirijo, da je
        njihova podjetniška ideja najboljša. Na koncu prireditve je žirija skrbno preučila vsako idejo in na koncu
        izbrala tri najboljše ideje. Zmagala je ideja, Boben za peko, katere član je bil tudi naš dijak Tadej Colnarič.


                                                                                               Sebastian Klovar,
                                                                                                          mentor


        Strokovna ekskurzija oddelkov E2A in E2B

        V četrtek, 27. 10. 2022, smo z dijaki E2A in E2B oddelka odšli na strokovno ekskurzijo v podjetje BSH
        Hišni aparati, d.o.o. Nazarje ter podjetje Kronoterm, d.o.o.

































                                                           32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37