Med 18. in 22. septembrom 2024 je v okviru Mednarodnega obrtnega sejma MOS v Celju potekalo največje slovensko tekmovanje v poklicnih spretnostih – SloveniaSkills 2024. Na tekmovanju so se zbrali mladi talenti iz različnih poklicnih panog, kjer so pokazali svoje spretnosti, znanje in ustvarjalnost. Dogodek predstavlja pomembno priložnost za mlade, da se preizkusijo v praktičnih nalogah, ki so blizu dejanskim izzivom v industriji.

Tekmovanje je letos potekalo v 13 različnih panogah, med katerimi sta bili tudi zelo konkurenčni panogi IKT in razvoj spletnih strani. Naši dijaki so se izkazali s svojo zagnanostjo, inovativnostjo in tehničnim znanjem, kar je prineslo tudi odlične dosežke.

V panogi IKT sta Filip Juršinič in Maj Krajnc pokazala odlično poznavanje informacijskih tehnologij in osvojila 4. mesto. Njuna predanost in poglobljeno tehnično znanje sta vsekakor vredna pohvale, saj sta se odlično kosala z močno konkurenco.

Poseben uspeh je dosegel tudi Jure Ločnikar, ki je v panogi razvoj spletnih strani s svojim znanjem in kreativnostjo osvojil 3. mesto. S tem dosežkom je Jure ponovno potrdil visoko raven znanja in pripravljenosti na izzive sodobnega spletnega razvoja.

Iskrene čestitke vsem našim dijakom za dosežene rezultate! Njihov uspeh je rezultat trdega dela, zavzetosti in nenehnega izpopolnjevanja znanja. Želimo jim še veliko uspeha in inovativnih rešitev pri nadaljnjih izzivih na področju računalništva in informacijskih tehnologij!

 

Andraž Pušnik

Skip to content