Ogledu Mednarodnega obrtnega sejma

Dijaki so v sredo, 18. 9., in četrtek, 19. 9., obiskali Mednarodni obrtni sejem v Celju, kjer so imeli priložnost spoznati širok spekter obrtnih dejavnosti in inovacij. Sejem je nudil odlično platformo za interakcijo z razstavljavci in strokovnjaki iz različnih področij, kar je dijakom omogočilo pridobiti dragocene vpoglede v aktualne trende in tehnologije.

Na sejmu so dijaki obiskali različne razstavljavce, kjer so lahko videli praktične prikaze obrtnikov in podjetij ter se poučili o njihovih veščinah. Z aktivnim sodelovanjem so postavljali vprašanja, kar je spodbujalo njihov interes za različne obrti in potencialne kariere.

Dijaki so prejeli naloge, ki so jih reševali med obiskom. Te naloge so bile zasnovane tako, da so jih spodbujale k opazovanju in analizi predstavitev na sejmu, kar je dodatno obogatilo njihovo izkušnjo.

Ob zaključku obiska so se dijaki zavedali, kako pomembna je obrt v sodobnem svetu in kako lahko različne spretnosti vplivajo na njihovo prihodnost. Obisk sejma je tako predstavljal ne le izobraževalno izkušnjo, ampak tudi inspiracijo za njihovo nadaljnjo poklicno usmeritev.

Vsi dijaki so bili predhodno seznanjeni z izvedbenim varnostnim načrtom, kar je zagotavljalo njihovo varnost in dobro počutje med obiskom.

 

Matjaž Drame

Skip to content