Športna tekmovanja

Novoletni turnir v malem nogometu

V četrtek, 18. 12. 2014, se je na Šolskem centru Celje odvijal novoletni turnir v malem nogometu. Tekme so se odigrale v športnem vzdušju in gledalci so lahko uživali v kakovostnih predstavah vseh šol. Ekipa naše šole je zasedla 3. mesto in tekmovanje izkoristila tudi kot priprave na področno prvenstvo. Prireditev so popestrile mažoretka Tanja Zupan (K3A) in plesalke Gimnazije Lava.

Področno tekmovanje v košarki

Dijaki naše šole so v petek, 14. 11. 2014, osvojili 3. mesto na področnem tekmovanju v košarki. Na turnirju, ki se je odvijal na Šolskem centru Celje, so se uvrstili za Šolskim centrom Rogaška Slatina in Gimnazijo Lava.

Člani ekipa naše šole so: Žak  Paradižnik, R1A, Anže Tajhar, E1B, Davor Pečovnik, K1A, Miha Andrinek, E1A, Gašper Žnidarič, R1A, Gašper Cvar, E2C,  Danijel Toman, R2A, Denis Sivec, R2A, Žan Blatnik, E2B, Luka Korošec, R3A, Anže Stropnik, E4A, Samo Spolenak, R4B, David Steiner, R4B, Aleksandar Živković, R4B.

Državno tekmovanje v judu

V sredo, 12. 11. 2014, je bilo v Kopru državno tekmovanje v judu. Tudi letošnje leto so dijaki našega centra dosegli odlične rezultate. Ekipno so bili dijaki Šolskega centra Celje drugi, posamično pa so za našo šolo dosegli naslednje rezultate:

  1. mesto (do 100 kg): Andraž Špiler (K4A)
  2. mesto (do 66 kg): Aljaž Plantak (R1A), Filip Pasarič (R1A) (delitev mesta)

Kros

Državno tekmovanje v šolskem ekipnem krosu je v  šolskem letu 2014/2015 potekalo  v Mariboru. V kategoriji mlajših dijakov rojenih 1998 in kasneje je tekmovalo 48 tekačev, med njimi tudi dva dijaka naše šole. Posegla  sta po odličnih uvrstitvah: Povalej Tilen iz E1C  je dosegel deveto mesto s časom 6:15,1. Popelar Maj iz K1A razreda pa je bil  štirinajsti  s časom 6:26,2. Z omenjenima rezultatoma sta dijaka naši šoli pritekla tudi ekipno tretje mesto, kar je odličen dosežek.  Na krosu je zmagal Šimenko Lalič iz II. gimnazije v Mariboru.

Deskanje na snegu

Državno tekmovanje  v smučanju in deskanju na snegu se je v mesecu marcu tudi letos odvijalo na Rogli. Naša športnica Neža Patricija Kurnik je bila izvrstna, saj je dosegla 3. mesto.

Rokomet

V mesecu oktobru je potekalo področno prvenstvo v rokometu. Dijaki naše šole so dosegli 4. mesto.

Nogomet

Na področnem prvenstvu v nogometu, ki se je odvijalo v februarju, so dijaki naše šole v predtekmovanju zasedli 2. mesto in bili tako šesti izmed vseh šol.

Streljanje

Na področnem tekmovanju v streljanju z zračno puško je bil Matej Keber iz K1A v posamični konkurenci deveti, v ekipni razvrstitvi pa je s preostalimi tekmovalci Šolskega centra Celje osvojil 3. mesto.

Žan Jeran je na istem tekmovanju s pištolo zmagal in se uvrstil na državno tekmovanje v Ljubljani, kjer je zasedel 18. mesto.

Športni dnevi

V letošnjem šolskem letu smo izvedli tri športne dneve.

Prvi je bil zimski. Dijaki so lahko zbirali med smučanjem na Celjski koči, drsanjem v Mestnem parku in pohodu na Šmartinsko jezero.

Na spomladanskem so fantje tekmovali v nogometu in hokeju, dekleta pa so odigrala turnir v odbojki.

Poletni športni dan smo za dijake tretjih letnikov organizirali v vojašnici, kjer so se pomerili v premagovanju ovir na vojaškem poligonu, prvi in drugi letniki pa so tekmovali v orientaciji.

Aktiv učiteljev ŠVZ

Skip to content