Stay @ home, you can

  • stay positive & optimistic
  • stay engageed & busy
  • stay motivated & get inspirations
  • stay relaxed & chilled

Vendar kako?

Ko sem napeta in tesnobna, ko imam pred sabo nalogo, za katero se bojim, da ji ne bom kos, ko me je česarkoli strah, je zelo pomembno, da si vzamem čas za vaje sproščanja in umirjanja. Prvi pogoj, da se tega lotim, je moja odločitev oz. motivacija in seveda čas, ki ga bom temu namenila.

Zakaj bi pa to počela? Zato, ker so študije pokazale, da je prakticiranje tehnik sproščanja zelo učinkovito za spopadanje s stresom.

Ni smiselno pričakovati in še manj odnehati, če ni takojšnjih učinkov. Ti pridejo z zamikom. Podobno, kot ne bi bilo smiselno pričakovati, da takoj znamo jezik, ki smo se ga šele začeli učiti, da znamo igrati inštrument, ki smo ga začeli vaditi, ali biti uspešen v športu, ki smo se ga lotili. Potrebujemo rednost in vztrajnost ter zaupanje, da se splača vaditi.

Vzemi si čas zase in izvedi vajo za samoumiritev. Če ti bo všeč, jo izvajaj vsak dan.

Za izvajanje vaje je dovolj že prostor tvoje sobe. Naj bo miren, prijeten, za začetek po možnosti vedno isti, nihče naj te med vajo ne moti. Udobno se namesti v fotelj ali stol, nasloni se nazaj, glava naj po možnosti počiva na naslonu, roke pa na kolenih ali stranskih naslonih. Noge so vzporedno druga ob drugi, s stopali na tleh. Poskrbi, da ti obleka ni pretesna, da se počutiš udobno. Oči so zaprte, da se lahko bolj usmeriš na notranje dogajanje v telesu. 

V svet samoumiritve te bo popeljala psihoterapevtka Bojana Avguštin Avčin. Posnetek se bo začel z navodili za izvajanje vaje. Po odprtju spletne strani pritisni na gumb POSLUŠAJ.

 

Nasmešek to je jezik, ki ga vsi razumemo.
Lep in nasmejan dan Ti želim.

 

Svetovalna delavka,
Davorka Polić Jošt

Skip to content