Otvoritev evropskega drevesa

V četrtek, 26. aprila 2018, smo ob 11.00 v D-etaži na ŠC Celje tudi uradno otvorili EVROPSKO DREVO. Slovesne otvoritve so se udeležili dijaki ŠC Celje in predstavniki vseh šol ŠC Celje, ki so vključene v program ŠOLA AMBASADORKA EVROPSKEGA PARLAMENTA z mentorji: SŠ KER, Gimnazija Lava in SŠ SMM. In začelo se je  z glasbo – ODO RADOSTI, ki so jo za nas izvedli dijaki, predstavniki udeleženih šol; Neža Pogačar z GL, Gašper Rataj in Nace Pogačar s SŠ KER ter Luka Drmič s SŠ SMM, ki je pevce pospremil s klavirjem.

 

         

Po uvodnem nagovoru in predstavitvi dosedanjega dela je spregovorila še ravnateljica SŠ SMM Simona Črep, ki je s prerezom traku tudi zaključila slovesnost.

Dan Evrope na SŠ KER

V sredo, 9. maja 2018, smo v D-etaži ŠC Celje  pripravili aktivnosti, s katerimi smo obeležili  dan Evrope. Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije ter Gimnazija Lava smo v duhu medsebojnega povezovanja združile moči in izpeljale številne aktivnosti in delavnice na temo EU in njenega delovanja. Dijaki SŠ KER smo s svojimi likovnimi izdelki na temo Evropske kulturne dediščine opozorili na pomen čebelarstva in ljudske umetnosti panjskih končnic. Mimoidoče pa smo tudi povabili, da so se preizkusili v znanju o EU.

Dogajanje na šoli je bilo zanimivo in prepričani smo, da smo tako popestrili šolski vsakdan in se naučili tudi kaj novega o EU.

Dogajanje na šoli je bilo zanimivo in prepričani smo, da smo tako popestrili šolski vsakdan in se naučili tudi kaj novega o EU.

 

Skip to content