Na 1. državnem tekmovanju iz KNX, ki je potekalo 2. aprila 2024 v Velenju, so se zbrali  dijaki in mentorji iz desetih srednjih elektro šol iz cele Slovenije. Tekmovalci, ki so zastopali našo šolo, so bili Matevž Mesojedec, Aleksander Okorn-Bombač in Alen Pilih. Tekmovanje  je predstavljalo priložnost za preizkus znanja in spretnosti dijakov na področju pametnih hiš in avtomatizacije.

KNX je mednarodni standard za avtomatizacijo domov, ki omogoča integracijo različnih naprav v pametne sisteme, kot so razsvetljava, ogrevanje, klimatizacija, varnostni sistemi itd. Gre za protokol, ki omogoča komunikacijo med različnimi napravami preko enotnega sistema. Tekmovanje je dijakom nudilo priložnost za dokazovanje njihovega znanja in spretnosti iz KNX tehnologije.

 

Organizatorji tekmovanja, ki so bili iz Šolskega centra Velenje, so poskrbeli za nemoteno izvedbo dogodka. Celotno tekmovanje je potekalo v vzdušju navdušenja in tekmovalnosti. Dijaki so se pomerili v praktični izvedbi projektov ter reševanje kompleksnih scenarijev. Sodelujoči dijaki so pokazali veliko znanja, kar je odražalo njihovo pripravljenost na izzive v tem tehnološko naprednem področju.

Državno tekmovanje iz KNX je zagotovo pripomoglo k promociji tehnološkega znanja med mladimi in spodbujanju njihovega interesa za področje pametnih tehnologij.

 

Mentor: Matjaž Drame

Skip to content