Mednarodni Erasmus + project:  Coding – Robotics

 

Mednarodni Erasmus + projekt z naslovom Coding – Robotics se je začel septembra 2020 in traja dve leti. Sodelujoče države so Francija, Portugalska, Grčija, Turčija in Slovenija. Glavna koordinatorka je Francija. Cilji in rezultati projekta so:

– izobraževanje učiteljev v povezavi s programiranjem in robotiko,

– prenesti pridobljeno znanje na dijake in hkrati vključiti teme izobraževanja v šolske kurikulume,

– ustvariti priročnik z navodili in uporabnimi orodji,

– izvesti dneve programiranja ter dogodke s tematiko programiranja in robotike,

– izdelati novo mobilno aplikacijo,

– izvesti pet aktivnosti izobraževanja (v vsaki sodelujoči državi eno).

Na teh dejavnostih bo poudarek na uporabi programskega jezika Scratch-u, na uporabi orodja Lego EV3, programiranja z Arduinom in mobilnih aplikacijah.

V novembru smo imeli prvi virtualni sestanek preko aplikacije ZOOM. Na sestanku smo šli skozi prijavnico in dorekli pomembne termine srečanj. Prav tako smo začeli z natečajem zbiranja logotipa in plakata. Vsaka šola mora izvesti tekmovanje v izdelavi logotipa in plakatov. Z glasovanjem določimo zmagovalca šole, nato pa se izvede še glasovanje za zmagovalni logotip in plakat v okviru vseh petih držav.

V mesecu januarju bomo imeli drugo srečanje, najverjetneje bo srečanje virtualno, saj zaradi pandemije srečanj v “živo” ne moremo realizirati. Prav tako bomo morali prestaviti prvo aktivnost, ki bi se morala odvijati v Franciji že ta mesec – December 2020.

 

Koordinator projekta

Klavdija Špur Jereb

Skip to content