V torek, 9. 5. 2023, so se dijaki vseh šol Šolskega centra Celje in učitelji zbrali v atriju glavnega vhoda in počastili dan Evrope s prireditvijo, s katero smo počastili našo evropsko institucijo, obenem pa povezali mlade in njihove talente.

Kot se spodobi, smo prireditev začeli z evropsko himno Odo radosti, v nadaljevanju pa so se predstavile 3 zanimive glasbene zasedbe.

Najprej se je predstavil šolski bend ERUPTION, ki deluje pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar. V tej zasedbi je tokrat zaigral Žiga Hrup, K2A, nato se je predstavila skupina ANEKS, v kateri igrata 2 maturanta SŠ KER – Filip Zavšek, R4A, in Jon Nik Gorenak, R4B. Za konec pa se je predstavila zasedba CHERRY FLAVOURED, v kateri igra maturant SŠ KER Alen Andrejčič, K4A.

Tudi sicer so vsi zgoraj našteti maturanti – Filip Zavšek, Jon Nik Gorenak in Alen Andrejčič pomemben del šolskega benda ERUPTION.

Prireditev ob dnevu Evrope je nastala v okviru projekta Jean Monnet »Be the Change«, ki poteka v okviru programa Erasmus + in ga sofinancira Evropska unija. Cilj tega projekta je izboljšati znanje dijakov o EU in ustvariti zanimanje zanjo ter podlago za večje sodelovanje dijakov v demokratičnem procesu. S tem projektom se spodbuja mlade, da postanejo aktivni državljani. Tako so dijaki med prireditvijo lahko tudi preverili svoje znanje glede poznavanja Evropske unije, saj so reševali kviz na to temo.

Prireditev so povezovale dijakinje Gimnazije Lava: Nikita Antolovič, Nika Zver Špan in Alja Trupi pod mentorstvom Katarine Obreza.

Dijakom Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, ki so aktivno soustvarili lepo prireditev, čestitam in se zahvaljujem. Dijaki SŠ KER, ki so nam polepšali dan Evrope, so:

  • Žiga Hrup, K2A
  • Filip Zavšek, R4A
  • Jon Nik Gorenak, R4B
  • Alen Andrejčič, K4A

Ravnateljica:

dr. Anita Laznik

Skip to content