V četrtek, 14. 3. 2024, smo na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo 3. leto zapored v popoldanskem času organizirali Dan odprtih vrat 2024 – »Z nami na KER«.

Na dogodek smo povabili osnovnošolce 8. in 9. razreda osnovne šole, ki se zanimajo za tehniko in jih zanima vsebina naših izobraževalnih programov.

Naše druženje smo začeli v šolski knjižnici, kjer nam je na začetku knjižničarka ga. Jana Golob Čujež predstavila šolsko knjižnico in vse, kar nudi dijakom.

Nato smo nadaljevali s pogovorom z naslednjimi dijaki: Jernej Bizjak (ELE), Lan Stokavnik (RAČ), Maj Zabukovnik (RAČ), Špela Vnuk (KEM), Alina Štraus (KEM), Žiga Hrup (KEM).

Aktualnim dijakom, ki so v sproščenem pogovoru z ravnateljico dr. Anito Laznik, pripovedovali o svojih izkušnjah s šolo, kako se soočajo s šolskimi obveznostmi, kako ohranjajo ravnotežje med šolskimi dolžnostmi in prostim časom ipd., se je pridružila tudi nekdanja dijakinja programa Tehnik računalništva Nina Horvat, ki je trenutno študentka 3. letnika programa Informatika in tehnologije komuniciranja na FERI-ju.

Na dogodek se je prijavilo 26 učencev in na delavnicah  je 23 osnovnošolcev spoznavalo izziv z izbranega področja. Na kemijski delavnici je bilo 12 udeležencev, medtem ko smo združili učence, ki jih zanima bodisi elektrotehnika bodisi računalništvo, in ti so se v dvojicah ukvarjali s skupno nalogo.

Mentorji delavnic so bili:

  • kemijska delavnica: Mihela Jug in Špela Mia Watts

  • elektrotehniška in računalniška delavnica: Žiga Pušelc, Jaka Koren, Tajda Kolar

Medtem ko so bili osnovnošolci na delavnicah, je Matic Holobar, učitelj praktičnega pouka s področja računalništva,  pripravil predavanje za starše na aktualno temo Mladostniki in varnost na internetu.

Vsem sodelujočim pri pripravi in izvedbi programa se zahvaljujem, prav tako tudi obiskovalcem.

Avtor fotografij: Andraž Pušnik

dr. Anita Laznik

Skip to content