Torek, 7. 2. 2023, je dan varne rabe interneta (Safer Internet Day). To je vsakoletni dogodek, ki ga organizira Evropska unija in je namenjen ozaveščanju o varni ter zaščiteni uporabi interneta. Namen dneva je, da bi otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem omogočil lažje razumevanje izzivov, s katerimi se soočamo na spletu. Tema letošnjega dogodka je “Skupaj za prijaznejši internet”, kar je iskreno sporočilo, da moramo biti pri uporabi spleta vedno pozorni in nenehno spremljati spremembe, ki se pojavljajo na spletu. Tako lahko zagotovimo, da bodo vsi, ki uporabljajo splet, to počeli varno in zaščiteno.

Z dnevom varne rabe interneta se odlično prepleta tudi projekt Behind Sexting, katerega zunanji partner je tudi SŠ KER. Projekt Behind Sexting namerava ustvariti odprto izobraževanje in inovativno usposabljanje za ozaveščanje mladostnikov od 10. do 19. leta in njihovih staršev o tveganju sextinga v digitalni dobi. Partnerstvo, ki razvija model digitalne spolne vzgoje, vključuje 8 organizacij iz Češke, Cipra, Italije, Portugalske, Romunije in Slovenije, ki se ukvarjajo z izobraževanjem, usposabljanjem in IKT.

Učiteljski zbor in nekateri dijaki so se spoznali tudi s platformo, ki je produkt omenjenega projekta, ta pa mladim in njihovim staršem ponuja številne nasvete in uporabne informacije v zvezi s sextingom.

 

Skip to content