V soboto, 20. aprila 2024, smo se dijaki in dijakinje Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo udeležili enodnevne strokovne ekskurzije na Dunaj.

Avtobus nas je najprej pripeljal do baročne rezidence Habsburžanov, do dvorca Schönbrunn, ki je od centra mesta oddaljen štiri kilometre. Nato smo se sprehodili do Gloriette, ki se dviga nad francoskim parkom dvorca, od koder je lep pogled na dvorec in mesto Dunaj.

Naslednja točka dnevnega reda je bil obisk Tehniškega muzeja, ki je v neposredni bližini dvorca. Ogledali smo si kar nekaj zanimivih razstav in izvedli tudi različne poskuse.
V mesto smo se odpeljali s podzemno železnico do znamenite tržnice Naschmarkt, ki je danes priljubljena točka turistov iz vsega sveta.

Po odmoru za kosilo smo pot nadaljevali mimo Tehniške univerze na Trg Karla Boromejskega, od tam pa do Opere in po najbolj promenadni ulici Kaerntnerstrasse do Štefanove cerkve. Katedrala Sv. Štefana je res nekaj posebnega.

Pozno popoldne smo se sprehodili še po Grabnu do Hofburga, rezidence Habsburžanov, in do dveh veličastnih muzejev, naravoslovnega ter umetnostno zgodovinskega.

V Celje smo se vrnili pozno zvečer in polni vtisov.

Organizatorica:

Darja Povše

Skip to content