V četrtek, 18. 4.2024, boste dijaki razredov E1A in E1B imeli strokovno ekskurzijo. Obiskali boste Fakulteto za elektrotehniko in računalništvo v Mariboru. Na fakulteti pa vam ne bodo razkazali samo laboratorijev in učilnic, kjer se študentje izobražujejo, ampak vam bodo povedali tudi, kakšni so pogoji vpisa pri njih, kako poteka izobraževanje, na katerih področjih se boste lahko izobraževali, kakšna znanja boste lahko dobili in jih uporabili na vaši nadaljnji poklicni poti in še marsikaj drugega.

Skupni del (predstavitev fakultete, pogojev za vpis, poteka izobraževanja, možnih smeri izobraževanja, možnih nadaljnjih poti po uspešnem zaključku in podobno) boste opravili vsi skupaj, nato pa se boste razdelil v 4 skupine in si skupaj z njihovimi vodiči ogledali laboratorije in učilnice, kjer boste videli in izvedeli veliko zanimivega, lahko pa boste seveda postavljali tudi vprašanja, kjer vas bo zamikalo, da bi izvedeli tudi kaj več.

Dijaki in učitelji se zberemo na parkirišču, pri glavni železniški postaji Celje, 18.4.2024 ob 8.00, kjer bomo učitelji spremljevalci preverili prisotnost. Nato se bomo vsi skupaj odpravili na vlak, ki ima odhod ob 8.13 v smeri Maribor. Tja prispemo ob 9.02. Nato odidemo na fakulteto. Predviden odhod iz Maribora je ob 13.20, prihod nazaj v Celje pa je ob 14.25.

Dijaki sami poskrbite za nakup povratne vozovnice za vlak relacija:

Celje – Maribor – Celje, za dan 18.4.2024 (na železniški postaji ali na prodajnem avtomatu).

Prijavljeni dijaki na šolsko malico za ta dan za malico poskrbite sami. Odjavite se, v kolikor ne boste jedli, oz. se prijavite na 5. meni in še pred zborom dijakov, s ključkom dvignite lunch paket, a pazite na to, da pridete še pravočasno na železniško postajo.

Spremljevalci: Kališek, M., Selič Turnšek, M., Gobec, I., Plošnik, N.

Organizator:

Stane Ravnak, univ. dipl. inž.

Skip to content