V ponedeljek, 11. 4. 2022, si boste zaključni letniki (E4a, E4b, K4a, R4a, R4b in E3c) v okviru IND ogledali filmsko predstavo z naslovom Prasica ali slabšalni izraz za žensko. Predstava bo v kinu Metropol s pričetkom ob 9.00 – zberemo se ob 8.50. Pred predstavo dijaki nimajo pouka, k pouku se vrnejo k 5. šolski uri, ob 11.20.

Razredne blagajnike prosim, da do četrtka, 7. 4. 2022, poberejo denar  3,20 evra na dijaka in ga oddajo pri urah SOC ali v kabinetu D-02. E3c pa pri uri SLO, prof. Verdev.

Gre za nov slovenski film, ki je na  FSF prejel kar sedem nagrad. (občinstva, glavna in stranska vloga, scenarij, kostumografija …)

Zgodba govori o mladi slikarki Evi, ki  kadi, pije, se priložnostno drogira, žurira in ne najde navdiha za slikanje. Znajde se v čudnem razmerju z mentorjem, najboljša prijateljica se seli v Berlin, za delo v knjigarni ne dobi plačila in povrh vsega ji že tri mesece izostaja menstruacija. Zave se, da mora spremeniti način življenja in se po pomoč obrne na spletni brskalnik. Prasica je film o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Alter komedija v jeziku z ulice. 

VELIKO FILMSKIH UŽITKOV.

Meta Selič Turnšek

 

Skip to content