V sredo, 22. 1. 2020, je Srednjo šolo za kemijo, elektrotehniko in računalništvo obiskala ekipa zagnanih ljudi, ki v okviru projekta H2Student poskuša med mladimi dvigniti zavest o pomenu trajnostne mobilnosti in okoljske trajnosti. Na zanimiv način so dijakom predstavili trenutne zelene tehnologije na področju mobilnosti.

Pri mladih so poskusili zbuditi zanimanje za vodikove (H2) tehnologije, ki predstavljajo eno od alternativ trenutnim motorjem na notranje zgorevanje. Za naše dijake so pripravili tekmovanje na temo teh tehnologij. Udeležile so se ga 4 ekipe naše šole, ki so z velikim zanimanjem sodelovale. Še več, organizatorji srečanja so navdušili in animirali tudi ostale dijake, ki so bili prisotni na predavanju in tekmovanju, tako da so lahko v kvizu aktivno sodelovali vsi prisotni.

Upamo, da se bo naša ekipa, ki je dosegla najboljši rezultat, uvrstila tudi v veliki finale tekmovanja dijakov na Mednarodnem sejmu Energetika Interklima, Celje 2020.

Ekipi H2Student in Fakulteti za logistiko pa vse čestitke za dobro organizacijo in odličen start zanimivega projekta.

LINK do videa: https://www.youtube.com/watch?v=ean2vHLgDrE&fbclid=IwAR1NVQdVYRhKOK9thM-V0M4ojUcEbP6ufHnopnpb9uns1fJo8wWoFD-B1vA

LINK do spletne strani projekta: https://www.h2student.com/

Organizator dogodka: Andrej Grilc

 

Skip to content