Dijaki E3A so v četrtek, 16. 11. 2023, obiskali podjetje Hermi, kjer so pridobili praktične izkušnje in vpogled v delovanje enega vodilnih slovenskih podjetij na področju visokotehnoloških rešitev. Podjetje, znano po svojih inovacijah v zaščiti pred udarom strele in prenapetostjo, izdelavo kabelskih polic in konstrukcijskih sistemov za fotovoltaične sisteme.

Med obiskom so dijaki imeli priložnost si ogledati sodobne proizvodne prostore in se seznaniti z najnovejšimi tehnologijami, ki jih Hermi uporablja pri izdelavi svojih izdelkov. Med drugim so dijaki spoznali, kako Hermi s svojo 35-letno tradicijo neprestano vlaga v razvoj in inovacije ter kako je njihov novi proizvodni obrat v Celju simbol te zavezanosti k napredku in kakovosti.

Praktične delavnice so dijakom ponudile možnost, da uporabijo svoje znanje in veščine v resničnih delovnih okoljih.  Delali so na projektih, ki so bili neposredno povezani s Hermijevimi osrednjimi področji, kot so strelovodna in prenapetostna zaščita ter kabelske police in nosilni sistemi. Ta izkušnja jim je dala dragocen vpogled v praktično uporabo elektrotehničnega znanja v industrijskem kontekstu.

Obisk podjetja Hermi je bil za dijake nepozabno doživetje, ki je združilo teorijo in prakso ter jih navdihnilo za nadaljnje raziskovanje in učenje na področju elektrotehnike.

 

Organizator ekskurzije:

Janko Holobar

Skip to content