Dijaki prvih letnikov po dolgem času v živo doživeli KLAVIRSKI RECITAL

V petek, 25. februarja 2022, so dijaki prvih letnikov obiskali Narodni dom v Celju, kjer so prisluhnili klavirskemu recitalu bivše dijakinje Gimnazije Lava na ŠC Celje − Neže Pogačar, trenutno študentke prvega letnika na Muzički Akademiji v Zagrebu, v razredu prof. Lovra Pogorelića.

 

Neža se je na koncertu predstavila z deli iz različnih glasbenih obdobij, od baroka do sodobne glasbe. Zaigrala nam je dela J. S. Bacha, L. van Beethoven-a, F. Chopin-a, A. N. Skrjabin-a in K. Pustinek Rakar.

 

Za konec je Neža pripravila dodatek, skladbo K. Pustinek Rakar (2016) − Venec treh dolin, kjer se je predstavila z Borom Laznikom, dijakom L1A Gimnazije Lava, ki se vzporedno izobražuje na umetniški gimnaziji (smer klarinet) v razredu Mitje Ritlopa na I. gimnaziji v Celju in Glasbeni šoli Celje in se tako kot Neža v svoji kategoriji pripravlja na TEMSIG 2022 (državno tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov in baletnih plesalcev).

 

Neži in Boru iskreno čestitamo in želimo, da jima tudi v prihodnje nastopi uspejo najbolje, kot je le mogoče, rezultati pa ju navdihnejo za bodoče glasbene podvige.

 

Metka Jagodič Pogačar

 

Skip to content