Ana Slomšek, bivša dijakinja K4a, je v preteklem šolskem letu pod mentorstvom Mojce Drofenik Čerček izdelala raziskovalno nalogo z naslovom PRIMERJAVA RAZLIČNIH METOD IZOLACIJE EVGENOLA IZ KLINČKOV IN ANALIZA PRODUKTOV in jo prijavila na razpis za 50. Krkino nagrado. V začetku septembra je bila obveščena, da je bila njena naloga nagrajena s Krkino nagrado.

Kot je že praksa zadnjih nekaj let, je tudi letos njihova komisija med več kot šestdesetimi prispelimi nalogami izbrala deset nalog, ki bodo predstavljene na simpoziju, 18. 9. 2020 ob 9. uri. Zaradi okoliščin, v katerih smo se znašli, so bile predstavitve posnete na matičnih šolah, sam simpozij pa bo predvajan na spletni strani Krkinih nagrad.

Na razpis se je s svojo raziskovalno nalogo prijavila tudi Špela Popovič, prav tako bivša dijakinja K4a. Za nalogo z naslovom ANALIZA MEDU, izdelano pod mentorstvom Irene Drofenik, je prejela Krkino priznanje.

Ani in Špeli za izvrsten in pomemben dosežek iskreno čestitamo in jima želimo še veliko raziskovalnih ter drugih uspehov tudi v bodoče.

                                                                                                                                                        Aktiv kemije

 

                                                 Ana Slomšek, prejemnica Krkine nagrade

                                                 Utrinek s snemanja

 

Skip to content