V tednu od 6.3. do 10.3. 2023, je potekalo srečanje LTTA v kraju Kavadarci v Makedoniji, kjer se je zbralo 20 dijakov iz sodelujočih držav (Italija, Nizozemska, Turčija, Slovenija in Makedoniija) ter 8 učiteljev. Izdelovali so gradiva z AR tehnologijo, ki bi jo lahko uporabljali pri predmetih matematika, glasba, zgodovina, geografija ter športa vzgoja. Učitelji so izdelali AR e-flyer s temami vezanimi na težave najstnikov ter kako jim pri tem pomagati.

Našo šolo so zastopali Gregor Gazvoda, Tilen Kores, Nico Jagogič ter Tevž Selčan, ki so svoje utrinke strnili takole:

Gregor: Izmenjava v okviru ERASMUS+ projekta ARELL ki je potekala v mestu Kavadarci v Makedoniji je bila zanimiva. Predvsem me je presenetilo kako drugačno je lahko mesto s podobnim številom prebivalcem kot Celje. Kar se pa tiče samega projekta in sodelujočih se ne morem pritoževati saj so v danem okolju iz nas izvlekli najbolje, edina stvar ki me je motila je bilo znanje angleščine sodelujočih držav.

Tilen: Imel sem se zelo lepo. Najbolj všeč mi je bilo jezero Ohrid, kjer se je lepo videla lepota države. Komaj čakam, da se spet vrnem.

Nico: Pri Erasmus+ projektu ARELL sem delal v skupini v kateri smo izdelali AR aplikacijo katere tema je bila šport. Med izdelovanjem aplikacije sem užival v družbi dijakov iz drugih držav, spoznal sem tudi malo njihovih kultur katere so se mi zdele zelo zanimive. Bili smo v mestu Kavadarci ki je znano po njihovih vinogradih in vinu. V zadnjem dnevu smo pa šli pogledat Vrelo podvodno jamo preden smo se poslovili in šli domov.

Tevž: Projekt je bil zelo zanimiv, sploh ker je skupaj sodelovalo 5 različnih držav in smo bili vsi različnih starosti, od 15 do 20. Spoznali smo veliko novih ljudi in videli veliko zanimivosti v Makedoniji.

 

Skip to content