Po dveh letih se je v Celje znova vrnilo srečanje srednješolskih pevskih zborov Slovenije, na katerem se je zbralo 10 srednješolskih pevskih zborov. Tega srečanja, poimenovano Mladinski pevski festival Celje 2022, se je udeležil tudi Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje in je potekalo v ponedeljek, 25. 4. 2022 v Celjskem domu.

Naši pevci so pod vodstvom Andreje Ocvirk zapeli 2 pesmi, in sicer ljudsko pesem Mravla je v mlin pelala v priredbi Radovana Gobca in Laudate Dominum Marjana Grdadolnika. Spremljala jih je Mateja Rajh Jager.

Foto: Daniel Berden

Srečanje pevskih zborov je bilo tudi nekaj posebnega, saj so zbori ob koncu večera združili glasove in skupaj zapeli 2 skladbi – Svobodno sonce ter Insieme 1992 skupaj z izkušenimi glasbeniki: Sandra Feketija, Željka Predojević, Sergije Lugovski ter Boštjan Korošec.

Večer so popestrili tudi letošnji slovenski predstavniki na Evroviziji LPS.

Prireditev je povezovala dijakinja Gimnazije Lava, Lana Hladnik.

Vsem nastopajočim, predvsem pa pevkam in pevcem Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Celje, zborovodkinji Andreji Ocvirk in korepetitorki Mateji Rajh Jager čestitam za nastop.

dr. Anita Laznik,

ravnateljica SŠ KER

Skip to content