Drage dijakinje, dragi dijaki!

Počasi vstopamo v mesec junij, ki za mnoge predstavlja že skorajšnje počitnice in zaslužen počitek po uspešnem delu v šolskem letu 2021/2022.

Za nekatere izmed vas pa je to zagotovo najbolj naporen mesec, saj opravljate še zadnje šolske obveznosti, ki so čez leto ostale še neizpolnjene.

Razumemo vas, da se zaradi tega nekateri soočate z velikim stresom in vam je naporno. V takih trenutkih se lahko obrnete na nas – profesorje, ki vam bomo pomagali, svetovali, kako lahko uspešno opravite vse obveznosti. Po pomoč ali nasvet se lahko obrnete tudi na šolsko svetovalno službo:

  • Davorki Polič Jošt (elektrikarji)
  • Urški Stepišnik (dijaki ostalih programov)

Zavedajte se, da niste sami, vedno vas bomo poslušali in vam pomagali – razredniki, profesorji, svetovalna služba. Predvsem pa je pomembno, da ne obupate in da verjamete vase ter svoje sposobnosti. Zavedajte se, da uspeh ni stvar sreče. Pogosto je uspeh rezultat  trdega dela, vztrajnosti, učenja, kdaj tudi odrekanja in predvsem ljubezni do tega, kar počnete.

Na povezavi najdete tudi nekaj priporočil, ki so vam lahko v pomoč pri zaključevanju šolskega leta.

Pred maturanti in dijaki zaključnega letnika E3C pa je le še zaključno dejanje srednješolske poti – opravljanje poklicne mature oz. zaključnega izpita. Na maturitetne/zaključne izpite se odpravite pogumno in samozavestno ter pokažite znanje, ki ste ga v štirih oz. treh letih pridobili na naši šoli.

Želimo vam, da vam uspe in da boste z doseženim rezultatom imeli vstopnico za vpis na želeno fakulteto/šolo ali pa vam bo to odprlo vrata v podjetje, kjer boste začeli ustvarjati svojo poklicno kariero.

Vse dobro vam želim!

 

dr. Anita Laznik,

ravnateljica SŠ KER

foto: Matic Holobar
Skip to content