V sredo, 25. januarja 2023, ob 12.30 bo ogled predstave Poglej me! v SLG Celje.

Dijaki imajo pouk do vključno 5. šolske ure, nato se samostojno odpravijo do SLG Celje. Ob 12.15 se pred SLG Celje dijaki javijo spremljevalcem oddelka, ki bodo preverili prisotnost.

 

E3A in E3C – spremljevalci: Vrečko, M., Verdev, T., Gobec, I,

E4A in K4A – spremljevalca: Drame, M., Holobar, J., Drofenik, I.,

E4B- spremljevalca:  Padarič, S., Herodež, D.,

R3A- spremljevalca:  Koren, J., Lubej, B.,

R3B- spremljevalca:  Fidler, B., Kališek, M.,

R4A- spremljevalca:  Lukner, M., Resinovič, B.,

R4B- spremljevalca:  Hrastnik, V., Slemenšek, B.

 

Cena predstave je 6.50 evra. Dijaki poberejo denar in ga oddajo Niki Pratneker do petka, 20. januarja 2023.

Ogled predstava je del obveznega dela IND. Opravljen IND je pogoj za napredovanje v višji letnik.

Predstava traja 75 minut.

 

Dijake prosimo, da upoštevajo pravila vedenja v gledališču. Predčasno odhajanje od predstave ni dovoljeno.

Po predstavi odidejo dijaki domov.

 

O predstavi:

Avtor: William Missouri Downs, rojen leta 1955, je ameriški pisatelj, scenarist, komediograf, igralec, režiser in producent. Sam pravi, da je postal pisatelj, ker ni bil dober v ničemer drugem. Ko je izgubil priložnostna dela, s katerimi se je ob pisanju preživljal, se je preselil v Los Angeles. Tam je na UCLA diplomiral iz scenaristike. Še kot študent filmske šole je za svoje scenarije prejel številna priznanja, vključno z nagrado Jacka Nicholsona.
V Hollywoodu je začel kot tajnik režije pri filmu, študiral pa je tudi pisanje za sitcom. Njegov opus obsega sedemnajst iger in komedij. Zanje je prejel številne ameriške nagrade. Veliko ga uprizarjajo po Ameriki, pa tudi v Španiji, Kanadi, Rusiji, Singapurju, ZAE, Švici, Avstriji, Izraelu, Indiji in Južni Koreji. Pred kratkim se je v gledališču Royal Court v Londonu uvrstil v finale za nagrado Nick Darke. Na Slovenskem se bomo z njim srečali prvič.

POGLEJ ME! (prva slovenska uprizoritev) je klasično napisana komedija, ki združuje elemente položajske in besedne komike, elemente značajske komedije, mestoma tudi kriminalke in romantičnega trilerja. Phil je prijazen mladenič, ki je diplomiral iz filozofije, dela pa kot pomočnik računovodja Normana v nekem podjetju. Nesmrtno je zaljubljen v šefovo tajnico Sophio, ki je prav tako diplomirala iz filozofije. Sanjari o njuni skupni prihodnosti in srečnem življenju. Njegova zagledanost je v zabavo celotnemu podjetju. Sophia o tem seveda ne ve ničesar. Phila sploh ne pozna, še več, niti ne ve, da obstaja. Poročiti se namerava s šefom, ki sicer ni prijazen, kot je Phil, a ji na prvi pogled morda lahko omogoči srečno in lagodno življenje. Toda to Phila ne ustavi. Hoče dokazati, da je lahko tudi on dobra izbira za lepo Sophio, da si lahko pridobi njeno pozornost, naklonjenost in ljubezen. A tu nastopi zagata: ne glede na vse njegove pristope Sophia Phila sploh ne zazna, zanjo je popolnoma neviden. V njenem svetu Phil ne obstaja, zdi se, kot da živita v vzporednih resničnostih. Ona je v svojem svetu osredotočena na prihodnost s šefom, Phil v svojem svetu hrepeni po njej, nekje pa obstaja še ženska, ki hrepeni po Philovi pozornosti, on pa seveda zanjo sploh ne ve.

Zabavna komedija polna preobratov, nenadnih naključij in absurdnih nesporazumov bo zabavala širše občinstvo.

Režiser: Luka Marcen

 

Organizatorica:

Valentina Hrastnik

Skip to content