V cerkvi svetega Martina na Ponikvi je v sredo, 4. 3. 2020, pesem povezala tri srednješolske pevske zbore, in sicer Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Velenje, Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center in Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje. Zbori so za poslušalce pripravili zanimiv in izviren program.

Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Velenje pod vodstvom mag. Alenke Podpečan je pripravil ljudsko Pa se sliš v priredbi Karla Pahorja, rezijansko Da lipa ma v priredbi Ambroža Čopija, Jazz cantato Andya Becka in popularno skladbo You raise me up.

Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center pod vodstvom Davida Preložnika je zapel Gregorčičevo Stoj, sončece, stoj Mirana Rustje, ljudsko Nevesta le jemlji slovo v priredbi Andreja Makorja, Torijevo Potujem sam v priredbi Leona Firšta in pesem Sare Praper Obrekovanje, skladateljice Tadeje Vulc.

Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje pod vodstvom Andreje Ocvirk je nastopil kot zadnji, pripravili pa so skladbo Jacobusa Gallusa En ego campana, Makorjevo O lux beata Trinitas  in prekmursko ljudsko Zrejlo je žito v priredbi Stojana Kureta.

Za čudovito presenečenje so poskrbeli Mešani pevski zbor Sonce, prav tako pod vodstvom Andreje Ocvirk, saj so nam zapeli En poljub in nas spomnili, kako pomembno je preživeti čas z našimi najbližjimi.

Za konec pa so nas vsi trije zbori zazibali v večer s skupno pesmijo Večernica, katere avtor je Anton Martin Slomšek, harmoniziral pa jo je Janko Žirovnik.

Galerija slik:

[ngg src=”galleries” ids=”130″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Tjaša Verdev

Skip to content