v Tehnoparku Celje v sodelovanju z Mrežo centrov raziskovalnih umetnosti in kulture RUK pripravljamo dve delavnici, na katerih bodo lahko otroci in mladostniki preizkusili svoje znanje programiranja, se seznanili s pojmom razširjene resničnosti in ustvarili svojo neuro tipkovnico, s pomočjo katere bodo lahko z mislimi upravljali humanoidno robotko Evo.

 

Vabimo srednješolce, da počitniške dneve preživijo v naši družbi – Tehnoparka.

1. DELAVNICA: Ustvarjanje AR tradicionalnih mask z MergeCube kocko: https://www.youtube.com/watch?v=DPzmcJgS7eo

 Ustvari svojo AR masko!

Na interaktivni delavnici bodo udeleženci s pomočjo Augmented Reality (razširjena resničnost) ali na kratko AR tehnologije ustvarili navidezne tradicionalne maske, ki jih bodo animirali in jim dodali glasbeno ozadje. AR svetove, ki jih bodo sprogramirali, bodo na koncu raziskovali s pomočjo kocke MergeCube.

Delavnica je brezplačna in je primerna za otroke in mladostnike med 10. in 19. letom starosti.

AR maske bodo udeleženci lahko ustvarjali v sredo, 27. 4., ob 14. uri, v prostorih Tehnoparka Celje.  Delavnica traja 120 minut. Obvezna je prijava na spodnji povezavi.

https://tehnopark.si/Aktualne-delavnice/AR-MergeCube/

2. DELAVNICA: Neuro ustvarjalnice: https://youtu.be/iDx3SGfN32A

Ustvari svojo neuro tipkovnico z BCI napravo!

Udeleženci delavnice bodo imeli priložnost na zanimiv in interaktiven način spoznati delovanje naprave BCI (Brain Computer Interface) – vmesnika med možgani in računalnikom. Opazovali bodo lahko možganske signale ter ustvarili lastno neuro tipkovnico, ki jo bodo upravljali z mislimi. S pomočjo mentorjev bodo lahko to tipkovnico povezali tudi s humanoidno robotko Evo ter jo tako upravljali s svojimi mislimi.

Delavnica je primerna za otroke in mladostnike med 10. in 19. letom starosti. Udeleženci bodo lahko svojo neuro tipkovnico ustvarili v sredo, 27. 4., ob 11. uri, v prostorih Tehnoparka Celje.

Cena delavnice je 10€, delavnica pa traja 120 minut. Obvezna je prijava na spodnji povezavi.

https://tehnopark.si/Aktualne-delavnice/Neuro-tipkovnica/

Za dodatne informacije smo dosegljivi na email naslovu infotehnopark@celje.si ali na telefonski številki 03 828 20 93.

 

Prijazen pozdrav

 

 

Skip to content