Spoštovane maturantke, spoštovani maturanti!

V življenju pride čas, ko ne moreš storiti drugega kot nadaljevati svojo pot. Je čas, da slediš svojim sanjam in je čas, da razviješ jadra svojih prepričanj. S prejemom maturitetnega spričevala se boste podali na pot, na kateri vam tako vaši razredniki kot tudi ostali učitelji učiteljskega zbora želimo, da boste znali poiskati priložnosti okoli sebe, ki vam bodo omogočile uresničitev vaših sanj, želja oziroma vaših načrtov za prihodnost; pa naj si bodo to načrti na osebnem, poklicnem ali kakšnem drugem področju.

S ponosom se oziramo na generacijo maturantov 2021, ki ji ni bilo lahko in ki je bila postavljena še pred večji izziv kot generacija maturantov v lanskem šolskem letu. Toda z delavnostjo, vztrajnostjo, sodelovanjem in pogumom ste uspeli in zaključili svojo srednješolsko pot. V življenju predvsem pogum uporabite, da boste s svojo mladostno energijo prestavljali meje v življenju, v družbi na boljše.

Poklicne mature v spomladanskem izpitnem roku se je udeležilo 123 kandidatov, uspešnih je bilo 118. Od tega imamo 52 maturantov z odličnim uspehom in 13 maturantov, ki so postali zlati, od tega sta 2 kandidata celo diamantna, kar pomeni, da sta na poklicni maturi dosegla vse možne točke.

Zlati maturanti so postali:

Alen Cigler

Nika Hajsinger

Tina Kodrin

Matic Košar

Sebastjan Lah

Benjamin Lipnik

Zala Medved

Maja Mraz

Oskar Rosc

Laura Smrečnik

Eva Vidmar

 

Diamantna maturanta sta:

Tilen Koren

Sara Kovač Šumah

 

Vsem maturantom ob pomembni življenjski prelomnici – prejemu maturitetnega spričevala v svojem imenu in imenu učiteljskega zbora SŠ KER čestitam.

 

Na svečani podelitvi spričeval poklicne mature smo podelili tudi plaketo zlati vektor. To priznanje dobijo dijaki zaključnega letnika na predlog učiteljskega zbora. Zlati vektor podelimo dijakom za izjemne dosežke na področju stroke, raziskovalne dejavnosti, za tekmovalne dosežke, za uspešno udejstvovanje pri  interesnih dejavnostih ter dijakom, ki so s pozitivnim odnosom in zgledom ustvarjali dobro promocijo naše šole vsa 4 leta.

Plaketo zlati vektor v šolskem letu 2020/2021 so prejeli:

Tim David Agrež

Alen Cigler

Nika Hajsinger

Nina Horvat

Peter Kangler

Tina Kodrin

Jan Kolbič

Benjamin Lipnik

Aljaž Rozman

 

Steve Jobs je nekoč dejal, da smo tu zato, da pustimo sled v vesolju. Z maturitetnim spričevalom v roki vam želimo, da ustvarite svojo zgodbo uspeha in s tem pomembno sled tudi našega centra v družbi, v svetu.

Srečno, generacija 2020/2021!

 

dr. Anita Laznik,

ravnateljica

Skip to content