Spoštovani starši!

Vabimo vas na popoldanske govorilne ure, ki bodo potekale v torek, 19. 3. 2024, od 17.00 do 18.00.

Prosim vas, da se na govorilno uro najavite z elektronskim sporočilom, ki ga pošljete razredniku oz. učiteljem do ponedeljka, 18. 3. 2024.

Seznam elektronskih naslovov učiteljskega zbora najdete na povezavi:  PRIPONKA

 

Roditeljski sestanki:

R1B: roditeljski sestanek s pričetkom ob 16.30 bo potekal v učilnici BE06

E2C: roditeljski sestanek s pričetkom ob 16.30 bo potekal v učilnici E07

 

V nadaljevanju vam posredujemo še informacijo Nacionalnega inštituta za javno zdravje o predavanjih o novih tobačnih in nikotinskih izdelkih. Prijazno vabljeni k prijavi.

Lep pozdrav

 

Ravnateljica:

dr. Anita Laznik

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje:

Predavanje o novih tobačnih in nikotinskih izdelkih

Spoštovani,

uporaba elektronskih cigaret (vejpi), ogrevanih tobačnih izdelkov, nikotinskih vrečk (beli snus) in brezdimnih tobačnih izdelkov (snus, fuge, tobak za žvečenje) v Sloveniji med mladostniki narašča. S ciljem, da podamo verodostojne informacije o teh izdelkih šolskim delavcem in staršem, v marcu 2024 ponovno pripravljamo dve online predavanji na to temo. Predavanje ni namenjeno otrokom ali mladostnikom.

Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Predavanji bosta potekali v (gre za isto predavanje v dveh terminih, zato se prijavite samo enkrat):

ponedeljek, 11. 3. 2024, ob 16. uri in

sredo, 27. 3., ob 16. uri.

Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/6f1533d5

Prijava je možna do vključno petka, 8. marca, za prvo predavanje in do vključno ponedeljka, 26. 3., za drugo predavanje oziroma zapolnitve prostih mest.

Prijavljenim bomo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja.

V kolikor se predavanj ne morete udeležiti, vas pa tema zanima, si lahko ogledate tudi posnetek enega od predhodnih predavanj na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=bWAGFiOPdBc

Več informacij o različnih izdelkih s tobakom ali nikotinom lahko dobite tudi na spletni strani NIJZ, na povezavi: https://nijz.si/zivljenjski-slog/tobacni-in-povezani-izdelki/, v zavihku Informacije za odrasle, vključno s podkastom o teh izdelkih. V drugem zavihku so na voljo tudi informacije za mladostnike in mlade odrasle. Informacije o elektronskih cigaretah in ogrevanih tobačnih izdelkih so na voljo tudi v dveh kratkih videih Svetovne zdravstvene organizacije v slovenskem jeziku:

– elektronske cigarete: https://www.youtube.com/watch?v=8vQZs4TlnFY

– ogrevani tobačni izdelki: https://www.youtube.com/watch?v=zrjox2Bb3PA

 

Skip to content