Četrtošolci elektrotehnike in računalništva so šli na maturantsko ekskurzijo tik pred koncem šolskega leta

Računalniška in elektrotehniška razreda četrtošolcev sta bila minuli teden na Obali in povsod vmes.

Če združiš maturantski izlet in strokovno ekskurzijo ter jo izvedeš v dveh dneh, nastane ekskluzivno dvodnevno krožno potovanje po naši zanimivi in lepi deželi.

Četrtkovo jutro, 14. aprila, se je začelo z odhodom avtobusov izpred Glazije proti Ljubljani. V BTC so se dijaki pomerili na dirkalni stezi Woop gokart, kjer so se zmagovalci posameznih skupin skušali približati rekordu steze.

Računalniška razreda sta obiskala Bistro s Tehniškim muzejem, ki so ga nekateri že poznali, a vendar vsakič izveš nekaj novega – tokrat o tehnološkem napredku vodnih žag in prevoznih sredstvih.

V istem času so elektrotehniki obiskali Reaktorski center v Podgorici.

Ogled superračunalnika v Novi Gorici in njegove zmožnosti v podjetju s 30-letno tradicijo se je zaključil z nagradnimi vprašanji in s ponudbo o zaposlitvi po končani šoli.

Dan se je končal ob druženju v Žusterni pri Kopru in s skokom v morje.

V petek, 15. aprila, smo se zapeljali po Luki Koper, ki kot pomembna gospodarska družba pretovarja na ladje in z njih razsut tovor mineralov, hrano in živali, kontejnerje ter avtomobile. Tako ali drugače omogoča preživetje 30 000 ljudem.

Paintball nad Dekani je vse dijake razvedril in pošteno preznojil, zato je bil obisk Kopra z obveznim sladoledom več kot dobrodošel.

Pred vrnitvijo domov smo se zapeljali še do strunjanskih solin in se povzpeli do Belega križa, kjer smo bili nagrajeni s fantastičnim pogledom na Tržaški zaliv in strunjanski klif nad Mesečevim zalivom.

Maturantska ekskurzija je bila odlično organizirana. Dva dni smo se maturantje in profesorji družili, veselili in obžalovali skoraj dveletno karanteno, zaradi katere smo bili prikrajšani za podobne izkušnje.

Vsi bi maturantsko ekskurzijo ponovili, če bi jo le lahko.

Valentina Hrastnik, razredničarka R-4.a

Skip to content