V četrtek, 24. 11. 2022, so dijaki različnih letnikov SŠ KER in dijaki tehniške gimnazije GL obiskali Center vesoljskih tehnologij Hermana Noordunga v Vitanju. V centru so poslušali zanimivo predavanje o raziskovanju gozdov na površju zemlje preko satelitov, ki ga je imel Brian Campbell, strokovnjak za opazovanje zemeljskega površja pri Nasi. Po predavanju so še dolgo časa diskutirali o raziskavah s sateliti, študentskih projekti, delu v vesoljski agenciji in priložnostih za sodelovanje. Po predavanju so si dijaki tudi vodeno ogledali stalno razstavo o astronomiji, slovenskih vesoljskih projektih ter raziskovanju orbite, naše lune in planeta Marsa.

Dijake sva spremljala Borut Slemenšek in Jaka Koren.

Kakšen je bil odziv dijakov, ki so se udeležili dogodka?

Super predstavitev, lep poudarek na razvoju Nase ter satelitih.

Super predstavitev in zanimive teme.

Bilo mi je zanimivo.

Hvala za organizacijo takšnega predavanja.

Super predstavitev, zanimive teme

Želim si obiskati več takšnih predavanj.

Predavanje mi je bilo zelo všeč, bilo je raznoliko in privlačno za poslušalce, ker je predavatelj povedal tudi zgodbe iz svojega življenja, ki niso neposredno vezane na temo predavanja.

Bilo mi je zanimivo

Zanimiva predstavitev, saj nam je Brian predstavil Naso iz drugačnega zornega kota. Naučil sem se veliko novega o našem planetu in kako ga organizacije po svetu opazujejo.

Zahvaljujemo se dijakom, ki so dali povratno informacijo.

 

Jaka Koren

Skip to content