Učenci lahko zaradi spremembe namere svojo prijavnico prenesejo na drugo srednjo šolo ne glede na število prijavljenih kandidatov na novo izbrani šoli.

Prenosni rok traja od 8. aprila do 24. aprila do 14.00.

Postopek prenosa prijave poteka elektronsko. Kandidati na izbrano srednjo šolo, kjer so oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca posredujejo skenirano/fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in starša, v kateri pisno zaprosijo, da v njihovem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

Svetujemo, da se pred prenosom prijave posvetujete s svetovalnim delavcem osnovne ali srednje šole. Stanje prijav oziroma informacijo o številu prijav za vpis v posamezne programe lahko

STANJE PRIJAV lahko dnevno preverjate na spletni strani Ministrstva za šolstvo in šport v zavihku Prosta mesta, stanje prijav in vpisa, kjer je objavljena informacija o številu prijav za vpis v posamezne programe.

Urška Stepišnik,

svetovalna delavka

Skip to content