Delavnica “Programirajmo s Pythonom” je namenjena udeležencem, ki želijo pridobiti osnovno razumevanje programskega jezika Python. Na delavnici se bomo osredotočili na učenje osnovnih konceptov in ukazov, ki so ključni za začetek programiranja v Pythonu.

Glavne teme, ki jih bomo obravnavali na delavnici, vključujejo:

  1. Osnove Pythona: Udeleženci se bodo seznanili z osnovami programskega jezika Python, vključno z namestitvijo in uporabo razvojnega okolja.
  2. Spremenljivke in tipi podatkov: Spoznali bomo, kako ustvarjati spremenljivke in delati s različnimi tipi podatkov, kot so cela števila, nizi in seznami.
  3. Osnovni ukazi: Udeleženci se bodo naučili osnovne ukaze, kot so pogojni stavki (if-else), zanke (for in while) ter kako uporabljati operaterje za primerjavo.
  4. Funkcije in metode: Na delavnici bomo razpravljali o tem, kako ustvariti funkcije, ki omogočajo ponovno uporabo kode, ter kako uporabljati že vgrajene metode v Pythonu.

S poudarkom na praktičnih vajah in primerih bodo udeleženci pridobili osnovne veščine programiranja v Pythonu. Delavnica je primerna za začetnike, ki želijo začeti svojo pot v svet programiranja s Pythonom. Po končani delavnici bodo udeleženci imeli dovolj znanja, da bodo lahko samostojno razvijali preproste programske rešitve v Pythonu.

Dobimo se v sredo, 6. 9. 2023, 8. šolsko uro v učilnici BE05.

 

Mentor:

Boštjan Lubej

Skip to content