Drage dijakinje, dragi dijaki!

V torek, 22. 2. 2023, ste dijaki zaključnih oddelkov pripravili lep kulturni program, s katerim ste se predstavili mlajšim generacijam in se zahvalili svojim učiteljem ter razredničarkam oz. razrednikom.

Celotno prireditev ste pripravili dijaki, predstavniki oddelkov, seveda pa ste se za nasvet obrnili na Tjašo Verdev in Matica Holobarja, ki sta vam pomagala z nasveti, ko ste jih potrebovali.

Slovo zaključnih letnikov sta popestrili 2 glasbeni zasedbi (mentorstvo: Metka Jagodič Pogačar); in sicer ERUPTION, šolski bend Gimnazije Lava, in šolski bend četrtošolcev SŠ KER.

Nastopili so:

ERUPTION, Šolski bend Gimnazije Lava

Lucija Remic, L2D (vokal)

Ema Iršič, L2A (vokal)

Janez Vošner, L3E (klavir)

Blaž Krušič, L2E (kitara)

Alen Andrejčič, K4A (bas kitara)

Matija Mazij, G1A (bobni)

Matevž Rožej, M2F (violina)

Jure Kropec, L3E (kitara)

 

ŠOLSKI BEND ČETRTOŠOLCEV SŠ KER

Jon Nik Gorenak, R4B (vokal)

Filip Zavšek, R4A (solo kitara)

Maša Križan, K4A (kitara)

Alen Andrejčič, K4A (bas kitara)

Bor Lebič, L3E (bobni) – zaradi odsotnosti zamenjal Grego Podlesnika iz K4A

 

Prireditev je suvereno vodil dijak E4B Nejc Jurhar.

Vsem nastopajočim iskreno čestitam. Uživali smo  v vaših nastopih in generaciji, ki vas bo prihodnje leto nadomestila, ste visoko postavili letvico.

Želimo vam, da uspešno zaključite še zadnje šolske obveznosti letnika, nato pa uspešno opravite z zrelostnim izpitom – poklicno maturo.

Spoštovane dijakinje in dijaki zaključnega letnika, stopajte skozi življenje ponosno, pogumno in takšni, kot ste – brez mask. Bodite prijazni do sebe in do drugih. Zapomnite si, da biti dober in prijazen je velikokrat v življenju bolj pomembno kot biti najboljši in imeti prav. Ljudje velikokrat ob sebi ne potrebujemo genija, ki rešuje najtežje znanstvene izzive, ampak le človeka s srcem, ki zna prisluhniti.

In kako presoditi, kdaj morate biti genij in kdaj preprosto srce, ki sliši? Ni enostavno, toda življenje vas bo naučilo. Zato bom za konec rekla le, drage dijakinje in dijaki, jemljite življenje kot darilo, ki ga morate odpreti. Na vas je odločitev, ali vas bo tisto, kar je v darilu, osrečilo ali povleklo v razočaranje.

Vse je odvisno od vas samih.

Hvala in srečno!

dr. Anita Laznik,

ravnateljica

Skip to content