Za nami je uspešno zaključen športno-spoznavni tabor na Rogli.

Dijakinje in dijaki prvih letnikov so se od 7. do 8. septembra 2023 udeležili športno-spoznavnega tabora na Rogli. Tabor je bil v celoti posvečen športnim aktivnostim ter medsebojnemu spoznavanju, ki bo osnova za prihodnje sodelovanje med dijaki.

Prvi dan smo pričeli s pohodom do Lovrenških jezer, kjer so dijaki uživali v čudoviti naravi Pohorja. Popoldne je bilo rezervirano za različne športne dejavnosti; v telovadnici, na bazenu in zunanjih igriščih. Zvečer so sledila predavanja s splošnimi navodili, nato pa prijeten večer z različnimi kvizi in družabnimi igrami. Zmagovalec večera z največ točkami je postal razred R1A, razredničarke Martine Omerzel.

Drugi dan je bil prav tako poln aktivnosti. Jutro smo pričeli s tekom oziroma sprehodom v naravi. Sledil je zajtrk in športne aktivnosti. Popoldne so dijaki še doživeli adrenalinski spust po sankališču Zlodejevo, nato pa so krenili proti domu. Pred odhodom je sledila še razglasitev zmagovalnega razreda v skupinski dinamiki. Spremljevalci so letos ta naziv, glede na njihovo spoštovanje pravil tabora ter medsebojno pomoč, namenili razredu E1A, razredničarke mag. Andreje Tkalec.

Dijaki so na taboru preživeli tudi čas s svetovalnima delavkama in razredniki, kjer so na zanimiv način spoznavali šolo in izvedeli marsikaj zanimivega o sošolcih.

Tabor na Rogli je bil odlična priložnost za dijake, da so se povezali in ustvarili nepozabne spomine, ki jim bodo v oporo v prihajajočih šolskih letih.

Organizator športno-spoznavnega tabora je bil mag. Jernej Jančič.

Mitja Lukner, prof. ŠVZ

Skip to content