Prvi šolski dan

V četrtek, 1. 9. 2022, smo vrata Šolskega centra Celje ponovno na stežaj odprli za naše dijake.

Vsako leto znova se veselimo nove generacije dijakov 1. letnika. Dijake 1. letnika vseh izobraževalnih programov SŠ KER smo sprejeli ob 8.00 v predavalnici B12, kamor pridemo  med šolskim letom le ob posebnih priložnostih.

Prehod iz osnovne šole v srednjo šolo je zagotovo prav poseben dogodek – tako za učiteljski zbor, ki sprejema novo generacijo dijakov na šolo, in za dijake, ki z izbiro srednješolske poti že nekako bolj konkretno začnejo usmerjati svojo življenjsko pot.

Dijakom 1. letnika smo pripravili zanimiv program z glasbo, izjavami nekdanjih dijakov šole, novinci pa so imeli priložnost tudi prisluhniti dijakom 4. letnika in njihovi izkušnji s šolo, z učenjem, z učitelji. Četrtošolci so dijakom 1. letnika povedali o interesnih dejavnostih na šoli, možnostih sodelovanja v mednarodnih projektih, opravljanju prakse pri delodajalcu v tujini … Ni pa jim zmanjkalo nasvetov za lažji prehod na srednjo šolo niti predlogov za uspešno šolsko delo. Poudarili so pomen pravočasnega, sprotnega dela in učenja, reševanja nalog ter pomen sodelovalnega in spoštljivega odnosa med vsemi.

Seveda pa so poudarili, da  šola ni samo učenje in delo – je tudi spoznavanje novih ljudi in spletanje prijateljskih vezi. Verjamem, da bodo tudi dijaki 1. letnika hitro spletli prijateljske vezi, ki bodo nekatere zagotovo trajale vse življenje.

Letošnjo generacijo novincev bodo vodili naslednji razredniki:

K1A: Aleksandra Ferenc

E1A: Oskar Žveglič

E1B. Nataša Besednjak

E1C: Marija Vavdi

R1A: Jaka Koren

R1B: Tilen Sirk

 

Dijaki pa so spoznali tudi pomočnika ravnateljice, mag. Jerneja Jančiča, in svetovalno delavko Urško Stepišnik.

 

Zahvaljujem se dijakom 4. letnika – Patriciji Svetelšek, R4B, Timeji Lipuš, K4A, Alenu Andrejčiču, K4A in Blažu Pokliču, E4A, ki so s svojo energijo popestrili sprejem v predavalnici B12.

Poslovili smo se z besedami:

Verjemi vase, sprejmi izzive,

pobrskaj globoko po sebi

in premagaj strahove.

Nikoli si ne pusti vzeti volje.

Vztrajaj na svoji poti.

Srečno in uspešno šolsko leto 2022/2023 želim vsem dijakom SŠ KER!

dr. Anita Laznik, ravnateljica

Skip to content