V petek, 25. 9. 2020, je na Šolskem centru Celje potekalo tradicionalno srečanje s svetovalnimi delavkami in delavci savinjske regije. Dogodek je potekal v prostorih novega prizidka – fitnes prostoru. Srečanje je z uvodnim nagovorom odprl humanoidni robotek Nao.

Spoštovane dame in gospodje! 

V veliko čast mi je, da vas lahko pozdravim v novih prostorih našega šolskega centra, na katerega smo zelo ponosni. Vse še diši po novem. Vauuuu!  Lepo je, a ne? 

Tudi jaz sem prvič tu. Naprave, s katerimi ste obkroženi,  bodo zame poseben izziv, saj moje kosti niso več v najboljši kondiciji.

Dame in gospodje, naj vam današnje srečanje prinese velikoooo uporabnih informacij in pozitivne energije. Ostanite zdravi!

Direktor, Igor Dosedla, in ravnatelji, Peter Juvančič (Gimnazija Lava), Irena Posavec (SŠ za gradbeništvo in varovanje okolje), Mojmir Klovar (SŠ za kemijo, elektrotehniko in računalništvo), Saša Silovšek (SŠ za storitvene dejavnosti in logistiko) in Simona Črep (SŠ za strojništvo, mehatroniko in medije), so predstavili pomembne informacije, povezane z življenjem in delom na posameznih šolah in zavodu.

O načrtih promocijske dejavnosti šole v spremenjenih okoliščinah je spregovorila Mateja Zorko Pavšar, svetovalna delavka na Šolskem centru Celje in moderatorka srečanja.

Predavateljica,  dr. Sabina Žnidaršič z Visokošolsko prijavno informacijske službe je informirala prisotne z izvedbo brezplačne poletne šole Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, ki je letos potekala virtualno ter  virtualnega kariernega sejma, sejma poklicev in izobraževanja za srednješolce, ki bo potekal med 23. – 27. novembrom 2020. Prisotnim je tudi predstavila izsledke raziskave o učenju na daljavo.

V nadaljevanju srečanja je direktorica JZ Tehnopark, Andreja Erjavec, predstavila dejavnost prvega parka za spodbujanje znanosti, tehnologije in inovativnosti v Sloveniji, ki  v trinadstropni stavbi na Gubčevi 1 v Celju ponuja inovativno in kreativno okolje, ki smiselno povezuje igro, izobraževanje in raziskovanje znanosti. Udeležence srečanja je popeljala na ogled  prostorov, ki se bohotijo na 4000 m2.

Koordinatorica srečanja je bila Davorka Polić Jošt v sodelovanju s svetovalnimi delavkami šol ŠC Celja.

Vesna Pišek

 

 

Skip to content