V torek, 22. 10. 2019, smo z dijaki E2a in E2b oddelka odšli na strokovno ekskurzijo v podjetji BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje ter Kronoterm d.o.o.

Najprej smo se odpeljali proti Nazarju, kjer smo obiskali podjetje BSH.

Pospremili so nas v svojo jedilnico ter nam predstavili podjetje in nas seznanili z načrti za prihodnost. Nato so nam razdelili zaščitno opremo in slušalke ter nas razdelili v tri skupine. Po skupinah so nas popeljali skozi razvoj in proizvodne prostore, kjer smo imeli priložnost, da se seznanimo s postopkom pridobivanja novih idej, nastajanjem novih proizvodov, njihovim testiranjem in tudi končno serijsko proizvodnjo. Izvedeli smo, da se kot podjetje nameravajo še širiti, prav tako pa se tudi pripravljajo na proizvodnjo novega izdelka – kuhinjskega robota, ki bo poleg sekljanja, strganja, mešanja in tlačenja, opravljal tudi funkcijo kuhanja. Povezan bo v omrežje, zanj pa bo na voljo tudi aplikacija. Dijakom so razdelili še prospekte, kjer dijake in študente vabijo, da se jim v bližnji prihodnosti pridružijo pri opravljanju prakse, počitniškega dela ali kot sodelavci.

Nato smo pot nadaljevali proti Trnavi, kjer so nas sprejeli v podjetju Kronoterm. Tudi tukaj smo se razdelili v tri skupine. Predstavili so nam predstavitev o podjetju, s čim se ukvarjajo, kakšen kader zaposlujejo, njihove proizvode in načrte za prihodnost. Kot so nam zaupali, imajo kar nekaj težav z iskanjem ustreznega kadra, zato so bili še toliko bolj veseli našega obiska, da so se lahko predstavili potencialnim bodočim sodelavcem. Dijake so povabili, da se jim mogoče pridružijo pri opravljanju prakse in mogoče jih navdušijo, da se nekoč zaposlijo pri njih. Pokazali so nam svoj laboratorij za testiranje toplotnih črpalk, ki je eden najboljših v tem delu Evrope. V razvojnem oddelku smo spoznali, kako zgleda razvoj in iskanje novih rešitev za izdelke prihodnosti. V proizvodnih prostorih pa smo videli, kako nastajajo najsodobnejše toplotne črpalke.

V Celje smo se vrnili z novo izkušnjo, saj smo imeli priložnost videti, kako potekata razvoj in proizvodnja v omenjenih podjetjih.

Galerija:

[ngg src=”galleries” ids=”115″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Organizator ekskurzije: Andrej Grilc

Skip to content