V petek, 20. 9. 2019, smo se dijaki 3. letnika računalniškega tehnika odpeljali na dvodnevno ekskurzijo v Novo Gorico in Italijo. Zgodaj zjutraj smo z avtobusom krenili proti Novi Gorici, kjer smo se ustavili v podjetju Arctur.

Po prijetnem sprejemu in ogledu njihovega superračunalnika smo pot nadaljevali v Italijo in se ustavili v kraju Modena. Tu je zibelka italijanske proizvodnje balzamičnega kisa. V obiskani kisarni so nam obrazložili postopek proizvodnje balzamičnega kisa in nas popeljali skozi razstavne prostore, kjer smo lahko postopek staranja balzamičnega kisa tudi videli. Ogled smo zaključili z degustacijo.

 

Sledil je premik z avtobusom do kraja Maranello, kjer smo si v muzeju Ferrarija ogledali zbirko njihovih vozil in dirkalnih konjičkov.

Zvečer smo po dolgi vožnji prispeli v hotel in dan zaključili z večerjo. Naslednji dan smo se po zajtrku, polni energije in pričakovanj, odpeljali v zabaviščni park Mirabilandia. Preko celega dne smo se predajali zabavi po celotnem zabaviščnem parku in se zvečer utrujeni vračali proti domu. V Celje smo se vrnili v poznih nočnih urah polni lepih spominov.

Organizatorica ekskurzije: Martina Omerzel

Skip to content